Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από το χτύπημα στον Σκάϊ

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από το χτύπημα στον Σκάϊ

Η οργάνωση "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών" ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα με εκρηκτικό μηχανισμό στον Σκάϊ. - Το λάθος της οργάνωσης στην αναφορά της στην Καθημερινή

Στο εκτενές κείμενο που δημοσιεύθηκε στο Indymedia οι συντάκτες του υποστηρίζουν ότι τα "ΜΜΕ έχουν μετατραπεί σε proxys επιχειρηματικών συμφερόντων μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών". "Τα αστικά ΜΜΕ έπαιξαν έναν ειδικό ρόλο στην επιχείρηση διάσωσης του σάπιου οικονομικού και πολιτικού συστήματος. Συκοφαντούσαν διαρκώς τους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες, τρομοκρατούσαν την κοινωνία πως έξω από την ΕΕ δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά χάος και κόλαση...".

"Τόλμησαν να μιλήσουν ακόμα και για "τυφλή βία", για μια ενέργεια πλήρως σχεδιασμένη και με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ώστε να μην υπάρξει ο οποιοσδήποτε τραυματισμός" προσθέτουν και υποστηρίζουν πως "τ Την τυφλή βία δεν θα την δουν στις ενέργειές μας, θα την δουν να αντανακλάται στα πρόσωπα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, του Σαχτζάντ Λουκμάν, του Ζακ Κωστόπουλου, του Petrit Zifle, της Αγγελικής Π. και τόσων άλλων ανώνυμων ανθρώπων που ο θάνατός τους έμεινε στην αφάνεια και το σκοτάδι".

Στο ίδιο κείμενο οι συντάκτες καταφέρονται κατά της Καθημερινής και κατά της οικογένειας Αλαφούζου και κατηγορούν την εφημερίδα για δοσιλογική στάση στην περίοδο της Κατοχής και για στήριξη της δικτατορίας του 1967. Ωστόσο η Καθημερινή δεν κυκλοφορούσε στη διάρκεια της δικτατορίας, αφού η τότε εκδότρια Ελένη Βλάχου είχε αναστείλει την έκδοσή της εφημερίδας από την επόμενη ημέρα του πραξικοπήματος, στις 22 Απριλίου 1967, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους η ίδια διέφυγε στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ