Στα «χέρια» του Ιβάν Σαββίδη «Έθνος» και «Ημερησία»

Όλο το παρασκήνιο

Στα «χέρια» του Ιβάν Σαββίδη «Έθνος» και «Ημερησία»

Στην εταιρεία Dimera του Ιβάν Σαββίδη πέρασε η εφημερίδα Ημερησία αλλά και οι δύο εκδόσεις του Έθνους, καθημερινή και κυριακάτικη, στον πλειστηριασμό που έγινε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας. 

Ο τίτλος της Ημερησίας πουλήθηκε έναντι 580.000 ευρώ ενώ οι τίτλοι του Έθνους έναντι 3.000.000 ευρώ. Η εταιρεία παραγωγής ΑΝΩΣΗ πέρασε στην ιδιοκτησία του δικηγόρου Αθηνών Χρήστου Χατζαρίδη.

Οι μετοχές του Έθνους που έχουν ενέχυρο οι τράπεζες πωλούνται έναντι 50.000 ευρώ, οι 16.446 μετοχές του Πρακτορείου ΕΥΡΩΠΗ 156.000 ευρώ, της «ΜΕΛΛΟΝ GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» 20.000 ευρώ, της «PEGASUS MAGAZINES PUBLICATIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» 20.000 ευρώ, το 50% του κεφαλαίου της εκτυπωτικής «Ίρις» ένα εκατομμύριο ευρώ, οι μετοχές της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών Άνωση 20.000 ευρώ και οι μετοχές της «ΠΗΓΑΣΟΣ INTERACTIVE» επίσης 20.000 ευρώ.

Εκτός από τα σήματα των εφημερίδων, μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει τι θα γίνει με τις μετοχές της εκτυπωτικής «Ίρις» και του πρακτορείου διανομής «Ευρώπη».

Το χρονικό

Στην αρχή της διαδικασίας δεν υπήρξε καμία προσφορά για τα περιουσιακά στοιχεία του Πήγασου. Στις 16.40 κατατέθηκε μέσω δικηγόρου η προσφορά του Ιβάν Σαββίδη για την Ημερησία.

Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας στις 16.59 και καθώς δεν υπήρχε ενδιαφέρον για τους τίτλους του ΕΘΝΟΥΣ κατατέθηκε η προσφορά από την πλευρά Σαββίδη.

Τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της ΠΗΓΑΣΟΣ τα οποία δεν μεταβιβάστηκαν θα βγουν εκ νέου σε πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ