Απροσδόκητος θάνατος του εκδότη Γιώργου Δραγώνα

Απροσδόκητος θάνατος του εκδότη Γιώργου Δραγώνα
Τραγικό τέλος για τον εκδότη και επιχειρηματία Γιώργο Θ. Δραγώνα, ο οποίος "έφυγε" σε ηλικία 67 ετών την ώρα που κολυμπούσε την περασμένη Παρασκευή στην Ανάβυσσο.

Ο Γιώργος Δραγώνας γεννήθηκεστις 30 Μαΐου του 1947, απέκτησεδύο πτυχία - σε ΑΣΟΕΕ και Νομική - εργάστηκε ως δικηγόρος και παράλληλα ως νομικός σύμβουλος των πολυκαταστημάτων Δραγώνα μέχρι το 1987 οπότε και η εταιρεία έκλεισε οριστικά μετά το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε από τρομοκρατική ενέργεια το 1981.

Το 1994 ο Γιώργος Δραγώνας ίδρυσε την εταιρεία Δάφνη Επικοινωνίες ΑΕ που διακρίθηκε στον χώρο των περιοδικών. Διατέλεσε πρόεδρος του δ.σ. της εταιρείας μέχρι το 2004 οπότε η εταιρεία πουλήθηκε στον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ. Παράλληλα αποτέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρειάς Νέα Κτηματική ΑΕ με αντικείμενο την ακίνητη περιουσία ενώ διατέλεσε σύμβολος πολυεθνικών εταιρειών για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Δραγώνας είχε και έντονη πολιτική και κοινωνική δράση αφού για 15 χρόνια αποτέλεσε πρόεδρος του think tank του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας, υπηρέτησε ως διευθύνων σύμβουλος της ΑΕ Ξενία-Τουριστικές Επιχειρήσεις Ελλάδος τη διετία 1989-1991 ενώ το 1993 ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ, θέση που διατήρησε και επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Υπήρξε, επίσης, επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Θεάτρου του Νότου, αντιπρόεδρος των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων (2003-2008) και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού (2007-2011).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ