ΗΠΑ: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία στην Καλιφόρνια

 ΗΠΑ: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία στην Καλιφόρνια

«Έχουμε ακόμη μπροστά μας πολυήμερη κακοκαιρία», τόνισε ο κυβερνήτης, προτρέποντας τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Σφοδρή βροχόπτωση αναμένεται να πλήξει και πάλι σήμερα την Καλιφόρνια, όπου από τις αλλεπάλληλες καταιγίδες έχουν χάσει τη ζωή τους 14 άνθρωποι, αναγκάζοντας τις αρχές να εκκενώσουν πολλές περιοχές - μεταξύ αυτών ήταν και η εύπορη κοινότητα Μοντεσίτο όπου ζουν ο πρίγκιπας Χάρι με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ.

«Οι καταιγίδες προκάλεσαν τον θάνατο 14 Καλιφορνέζων. Τα θύματα είναι περισσότερα από εκείνα που σκοτώθηκαν σε δασικές πυρκαγιές τα δύο τελευταία χρόνια, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ.

«Έχουμε ακόμη μπροστά μας πολυήμερη κακοκαιρία», τόνισε ο κυβερνήτης, προτρέποντας τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στο Πάσο Ρόμπλες, μια κοινότητα ανάμεσα στο Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο, ένα αγόρι 5 ετών παρασύρθηκε από τα νερά χθες Δευτέρα και αγνοείται η τύχη του, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα το γραφείο του σερίφη. Ο ορμητικός χείμαρρος ακινητοποίησε το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν το παιδί μαζί με τη μητέρα του, η οποία σώθηκε χάρη στη βοήθεια ενός γείτονα. Οι αρχές ανέστειλαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού λόγω της κακοκαιρίας, μετέδωσε το κανάλι Fox 11.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) προβλέπει για σήμερα έντονες βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ