Το προηγούμενο ρεκόρ πληθωρισμού σε ετήσια βάση ανάγεται στο 1997, όταν είχε φθάσει το 85,67% σε διάστημα έτους.
Ο πληθωρισμός εκτοξεύθηκε στην Τουρκία, όπου τον Οκτώβριο έφθασε το 85,51% σε διάστημα έτους, το υψηλότερο ποσοστό του από το 1997, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Το προηγούμενο ρεκόρ πληθωρισμού σε ετήσια βάση ανάγεται στο 1997, όταν είχε φθάσει το 85,67% σε διάστημα έτους.
Τα επίσημα στοιχεία αμφισβητούνται ωστόσο από τους ανεξάρτητους οικονομολόγους της Ομάδας Έρευνας για τον Πληθωρισμό (Nage), οι οποίοι υποστηρίζουν πως η άνοδος των τιμών αγγίζει το 185% σε διάστημα έτους – 115% από την 1η Ιανουαρίου.
Η αύξηση των τιμών καταναλωτή είναι συνεχής από την αρχή του 21ου αιώνα και ενθαρρύνεται κυρίως από τις τακτικές μειώσεις του βασικού επιτοκίου, στις οποίες προβαίνει η κεντρική τράπεζα. Το επιτόκιο αυτό μειώθηκε και πάλι για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Οκτώβριο, από 12% σε 10,5%.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















