Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Ταιβάν - Κατέρρευσαν κτίρια, εκτροχιάστηκαν τρένα

Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Ταιβάν - Κατέρρευσαν κτίρια, εκτροχιάστηκαν τρένα

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα, με τα κτήρια να κουνιούνται και στην πρωτεύουσα Ταϊπέι.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν, το οποίο είναι αραιοκατοικημένο, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS). Βίντεο και εικόνες από την περιοχή δείχνουν κτήρια που έχουν καταρρεύσει και εκτεταμένες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Από την πλευρά της η μετεωρολογική υπηρεσία της Ταϊβάν ανέφερε ότι ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 14:44 (τοπική ώρα και 09:44 ώρα Ελλάδας), είχε μέγεθος 6,8 βαθμών, επισημαίνοντας ότι το επίκεντρό του ήταν περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Ταϊτούνγκ και το εστιακό του βάθος 10 χιλιόμετρα.

Το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Central News Agency μετέδωσε εικόνες από πανικόβλητους κατοίκους της πόλης να τρέχουν προς το κτήριο, το οποίο κάλυπτε πυκνό σύνεφο σκόνης.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τους σιδηροδρόμους της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι τρία βαγόνια τραίνου εκτροχιάστηκαν στον σταθμό Ντόνγκλι, στην ανατολικό τμήμα της χώρας, όταν κατέρρευσε μέρος του στεγάστρου της πλατφόρμας. Οι περίπου 20 επιβάτες που βρίσκονταν στα βαγόνια απομακρύνθηκαν.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα, με τα κτήρια να κουνιούνται και στην πρωτεύουσα Ταϊπέι. Το κέντρο σεισμικών δικτύων της Κίνας από την πλευρά του επεσήμανε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στις παράκτιες περιοχές της χώρας, κυρίως στη Φουζιάν, τη Γκουανγκντόνγκ, τη Ζιανγκσού και τη Σανγκάη.

Μετά τον σεισμό εκδόθηκε ανακοίνωση για τσουνάμι από το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι. Οι αρχές της Ταϊβάν δεν εκδίδουν προειδοποίηση για τσουνάμι για σεισμούς που είναι μεγέθους κάτω των 7 βαθμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ