Η Αίγυπτος επιβεβαίωσε την κοινή υποψηφιότητα με Σαουδική Αραβία και Ελλάδα για το Μουντιάλ 2030

Η Αίγυπτος επιβεβαίωσε την κοινή υποψηφιότητα με Σαουδική Αραβία και Ελλάδα για το Μουντιάλ 2030

Σε ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η Σαουδική Αραβία θα είναι ο βασικός «άξονας» της υποψηφιότητας και ότι μάλιστα σκοπεύει να συνεισφέρει οικονομικά στην κατασκευή των απαραίτητων υποδομών σε Ελλάδα και Αίγυπτο.

Την πρόθεση της Αιγύπτου να καταθέσει, από κοινού υποψηφιότητα με την Ελλάδα και τη Σαουδική Αραβία, για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2030, επιβεβαίωσε σήμερα (09/09) εκπρόσωπος του Υπουργείου Αθλητισμού και Νεότητας της αφρικανικής χώρας.

Σημειώνεται ότι στην πρόθεση κοινής υποψηφιότητας της Ελλάδας με την Αίγυπτο και την Σαουδική Αραβία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 αναφέρθηκε εκτενώς χθεσινό (08.09) ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας “Times”, επικαλούμενο πηγές από τη Σαουδική Αραβία.

Στο ρεπορτάζ αυτό, μάλιστα, υποστηρίζεται ότι η αραβική χώρα θα είναι ο βασικός «άξονας» της υποψηφιότητας και ότι μάλιστα σκοπεύει να συνεισφέρει οικονομικά στην κατασκευή των απαραίτητων υποδομών σε Ελλάδα και Αίγυπτο. Από ελληνικής πλευράς, δεν γίνεται κάποιο σχόλιο για το ενδεχόμενο διεκδίκησης του Μουντιάλ.

«Οι τρεις χώρες εργάζονται σκληρά … ο φάκελος της διοργάνωσης βρίσκεται υπό μελέτη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αθλητισμού και Νεότητας της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Φαουζί, στο τηλεοπτικό δίκτυο “DMC”, εκφράζοντας παράλληλά την πεποίθηση ότι η Αίγυπτος θα είναι μία από τις καλύτερες διοργανώτριες χώρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, το οποίο θα σηματοδοτήσει τη συμπλήρωσε ενός αιώνα από την έναρξη του θεσμού, έχει κατατεθεί ως τώρα η κοινή υποψηφιότητα τεσσάρων χωρών της Νότιας Αμερικής (Ουρουγουάη, Αργεντινή, Χιλή και Παραγουάη), καθώς και κοινή υποψηφιότητα των δύο χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου (Ισπανία-Πορτογαλία), την οποία στηρίζει η UEFA.

Η ανάθεση της διοργάνωσης από τη FIFA αναμένεται να γίνει εντός του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ