Η Lukoil εξαγόρασε τη Σπαρτάκ Μόσχας

Η Lukoil εξαγόρασε τη Σπαρτάκ Μόσχας

Η "Lukoil", η οποία ήταν ο γενικός χορηγός της Σπαρτάκ για περισσότερες από δύο δεκαετίες έκανε γνωστό πως η απόκτηση του 100% των μετοχών του συλλόγου


Η ρωσική εταιρεία πετρελαίου "Lukoil" ανακοίνωσε σήμερα (22/8) ότι αγόρασε την ποδοσφαιρική Σπαρτάκ Μόσχας, καθώς και το στάδιο της ρωσικής πρωτεύουσας όπου οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν τους εντός έδρας αγώνες τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ρωσικός σύλλογος ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, στον απόηχο της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, η οποία προκάλεσε σωρεία κυρώσεων από τη Δύση κατά της Μόσχας και απομόνωσε περισσότερο τη ρωσική επιχειρηματική κοινότητα.

Η "Lukoil", η οποία ήταν ο γενικός χορηγός της Σπαρτάκ για περισσότερες από δύο δεκαετίες έκανε γνωστό πως η απόκτηση του 100% των μετοχών του συλλόγου σημαίνει ότι ο μακροχρόνιος ιδιοκτήτης και πρόεδρος, Λεονίντ Φέντουν, θα παραιτηθεί από όλους τους διοικητικούς ρόλους του. Ο Φέντουν αποχώρησε από τη θέση του αντιπροέδρου της Σπαρτάκ το 2004. Ο δισεκατομμυριούχος αγόρασε το σύλλογο το 2004, όταν η Σπαρτάκ αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Το Μάιο η Nike έβαλε τέλος στη συμφωνία χορηγίας της με τη Σπαρτάκ, η οποία έχει κατακτήσει δέκα τίτλους στη ρωσική Premier League, εξαιτίας της μη συμμετοχής της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, λόγω των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία. Επίσης, η Σπαρτάκ Μόσχας διέλυσε την ομάδα της που αγωνιζόταν στη Β΄ κατηγορία, επικαλούμενη οικονομικές δυσκολίες και την ανάγκη περικοπής του προϋπολογισμού της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ