Μήνυση στον Elon Musk από επενδυτή του twitter για χειραγώγηση και εξαπάτηση

Μήνυση στον Elon Musk από επενδυτή του twitter για χειραγώγηση και εξαπάτηση

«Οι ψευδείς δηλώσεις του και η χειραγώγηση της αγοράς έχουν δημιουργήσει χάος στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο», αναφέρει ο μηνυτής.

Επενδυτής του Twitter μήνυσε τον Έλον Μασκ (Elon Musk) και το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τον όλο χειρισμό στην υπόθεση της προσφοράς 44 δισ. δολαρίων του δισεκατομμυριούχου για να εξαγοράσει την εταιρεία.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο επενδυτής υποστηρίζει ότι με τους χειρισμούς του Μασκ παραβιάστηκαν σειρά εταιρικών νόμων της Καλιφόρνιας με διάφορους τρόπους.

Συγκεκριμένα, κατηγορεί το αφεντικό της Tesla για «λανθασμένη συμπεριφορά», καθώς «οι ψευδείς δηλώσεις του και η χειραγώγηση της αγοράς έχουν δημιουργήσει χάος στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο», ενώ και οι μετοχές του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έχουν χάσει περίπου 27% της αξίας τους από την τιμή προσφοράς του Μασκ στα 54,20 δολάρια.

Η προτεινόμενη ομαδική αγωγή κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ της Καλιφόρνια από τον επενδυτή Ουίλιαμ Χερέσνιακ, ο οποίος είπε ότι ενεργούσε «για λογαριασμό του ίδιου και όλων των άλλων που βρίσκονται σε παρόμοια θέση».

Σύμφωνα με την μήνυση, ο Μασκ επωφελήθηκε οικονομικά καθυστερώντας να αποκαλύψει ότι διεκδικεί σημαντικό ποσοστό του Twitter και ότι σχεδιάζει να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι πολλά tweets που δημοσιεύτηκαν από τον Μασκ, ο οποίος είναι τακτικός χρήστης του Twitter με περισσότερους από 95 εκατομμύρια ακόλουθους, ήταν «παραπλανητικά».

Ο μηνυτής θεώρησε παραπλανητική ανάρτηση, στην οποία ο Μασκ έγραφε ότι «παγώνει» η προσφορά εξαγοράς του λόγω των αμφιβολιών του για τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.

Το tweet στις 13 Μαΐου «αποτελούσε μια προσπάθεια χειραγώγησης της αγοράς για τις μετοχές του Twitter, όπως γνώριζε για τους ψεύτικους λογαριασμούς», αναφέρεται στην αγωγή.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ