Το συγκλονιστικό βίντεο με την εν ψυχρώ δολοφονία της δημοσιογράφου του Al Jazeera

Το συγκλονιστικό βίντεο με την εν ψυχρώ δολοφονία της δημοσιογράφου του Al Jazeera

Όπως φαίνεται, η άτυχη δημοσιογράφος που κείτεται στο οδόστρωμα φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και κράνος. 

Συγκλονίζει το βίντεο με την Ιορδανή δημοσιογράφο του Al Jazeera, Shireen Abu Aqla, που σκοτώθηκε στα παλαιστινιακά εδάφη και κάνει τον γύρο των social media.

Όπως ακούγεται στο βίντεο πέφτουν συνεχείς πυροβολισμοί και λίγο αργότερα η κάμερα στρέφεται στο σημείο που έπεσε νεκρή η πολεμική ανταποκρίτρια.

Al Jazeera: Οι Ουκρανοί διατηρούν τα πτώματα Ρώσων στρατιωτών σε ψυγεία τρένων (vid)

Μια συνάδελφός της έχει σκύψει από πάνω της και καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια. Όπως φαίνεται, η άτυχη δημοσιογράφος που κείτεται στο οδόστρωμα φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και κράνος.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα το Κατάρ, ανακοίνωσε ότι η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού δικτύου στα παλαιστινιακά εδάφη, Σιρίν Αμπού Άκλεχ, δολοφονήθηκε «εν ψυχρώ» από τις ισραηλινές δυνάμεις την ώρα που κάλυπτε συγκρούσεις στη Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Σε αυτό που πρόκειται ξεκάθαρα για φόνο, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής δολοφόνησαν εν ψυχρώ την ανταποκρίτρια του Al Jazeera στην Παλαιστίνη, τη Σιρίν Αμπού Άκλεχ, η οποία έγινε στόχος πραγματικών σφαιρών νωρίς σήμερα το πρωί», επεσήμανε το τηλεοπτικό δίκτυο σε ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, η Λολουάχ αλ Χάτερ, τόνισε ότι η δημοσιογράφος του Al Jazeera σκοτώθηκε «με μια σφαίρα στο πρόσωπο».

«Η ισραηλινή κατοχή σκότωσε μία δημοσιογράφο του Al Jazeera, τη Σιρίν Αμπού Άκλεχ, ρίχνοντάς της μια σφαίρα στο πρόσωπο την ώρα που φορούσε γιλέκο με τη λέξη “press” και κράνος. Κάλυπτε την επίθεση στον καταυλισμό προσφύγων στη Τζενίν. Αυτή η τρομοκρατία του ισραηλινού κράτους πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, η άνευ όρων στήριξη στο Ισραήλ πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ», τόνισε η αλ Χάτερ στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ