Βρετανία: Ιστορική στιγμή με τον Κάρολο να εκφωνεί την «Ομιλία της Βασίλισσας» στο κοινοβούλιο

Βρετανία: Ιστορική στιγμή με τον Κάρολο να εκφωνεί την «Ομιλία της Βασίλισσας» στο κοινοβούλιο

Για πρώτη φορά μετά από 69 χρόνια η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν εκφωνεί το λόγο της.

Ο πρίγκιπας Κάρολος εκφώνησε για πρώτη φορά την «Ομιλία της Βασίλισσας» στην έναρξη των εργασιών στη Βουλή των Λόρδων, την Άνω Βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου.

Η βασίλισσα Ελισάβετ υποφέρει από προβλήματα υγείας που δεν της επέτρεψαν να εκφωνήσει η ίδια τον λόγο της. Όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, το βράδυ της Δευτέρας, η βασίλισσα δεν μπορούσε να παραστεί λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Πρόκειται για την πρώτη φορά από το 1963 που η 96χρονη βασίλισσα δεν διαβάζει την «Ομιλία της Βασίλισσας».

Ο διάδοχος του θρόνου αναφέρθηκε σε μια λίστα με νομοσχέδια που η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ελπίζει να προωθήσει στο κοινοβούλιο τους επόμενους 12 μήνες.

Τα 38 νομοσχέδια που παρουσιάστηκαν περιελαμβάνουν ένα σχέδιο νόμου για την ενεργειακή ασφάλεια για τη διευκόλυνση της μετάβασης σε ένα σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ένα σχέδιο νόμου για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ένα σχέδιο νόμουγια την προστασία δεδομένων και νομοθεσία που θα θέσει τη νέα Τράπεζα Υποδομών σε καταστατική βάση.


Άλλα νομοσχέδια θα απαγορεύσουν τη «θεραπεία μετατροπής» που επιδιώκει να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ατόμων και θα δημιουργήσει μια νέα ρυθμιστική αρχή για τη σιδηροδρομική βιομηχανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ