Κύπρος: Φρικτή κακοποίηση ζώου- Σκότωσαν γάτα με τα μικρά της και έγραψαν με το αίμα τους σε τοίχους

Κύπρος: Φρικτή κακοποίηση ζώου- Σκότωσαν γάτα με τα μικρά της και έγραψαν με το αίμα τους σε τοίχους

Η καταγγελία για το νέο περιστατικό κακοποίησης ζώων, που σημειώθηκε στην Κύπρο, προκαλεί φρίκη.

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί περιστατικό κακοποίησης ζώων στη Λευκωσία της Κύπρου, που βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία του «Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών». Άγνωστοι σκότωσαν γάτα μαζί με τα μικρά της και με το αίμα τους… έγραψαν σε τοίχους!

Η καταγγελία για το νέο περιστατικό κακοποίησης ζώων, που σημειώθηκε στην Κύπρο, προκαλεί φρίκη. Όπως αναφέρει το «Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών», στις 05/05/2022 στο Λύκειο Ιδαλίου στην επαρχία Λευκωσίας, άτομα έβαψαν με σπρέι ανυπεράσπιστα γατάκια και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν το αίμα τους για να γράψουν στους τοίχους και μετά τα κρέμασαν.

Την λόγω γάτα, όσο ήταν έγκυος αλλά και όταν γέννησε, φρόντιζαν κάποια παιδιά του σχολείου, καθώς και μέλη του προσωπικού. Αυτή η αποτρόπαια πράξη φαίνεται επομένως πως έγινε από άτομα που γνώριζαν για την ύπαρξη της γατούλας και των μικρών της, ενώ το γεγονός πως έβαψαν τα γατάκια με σπρέι δείχνει προμελετημένο έγκλημα. Το περιστατικό, σύμφωνα με το cyprustimes.com, διερευνάται από την Αστυνομία των Ζώων Λευκωσίας.

Ξεσπούν οι φιλόζωοι: Να σεβόμαστε κάθε μορφής ζωής

«Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές την πλήρη διερεύνηση ενός ακόμα τραγικού περιστατικού που αφορά θανάτωση ζώων και την απόδοση δικαιοσύνης σε αυτούς που προέβησαν στον βασανισμό και τη θανάτωση τους. Καλούμε επίσης όποιον γνωρίζει κάτι για αυτή την υπόθεση να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία.

Η συμπεριφορά του να βλάπτει κανείς ζώα, είτε είναι παιδί είτε είναι ενήλικας, αποτελεί κλινικό σύμπτωμα συγκεκριμένων ψυχικών διαταραχών. Είναι επίσης επιβεβαιωμένο ότι άτομα που μαθαίνουν από μικρή ηλικία να κακοποιούν ζώα τότε αργότερα ως ενήλικοι, θα επιδείξουν κάποια μορφή διαπροσωπικής βίας. Αντίστροφα, παιδιά που μαθαίνουν να φροντίζουν τα ζώα, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν συμπόνια κι ενσυναίσθηση προς άλλα άτομα.

Είναι καθήκον της οικογένειας και της πολιτείας, μέσω των σχολείων, η καλλιέργεια του σεβασμού απέναντι στα ζώα. Ακόμα μια φορά τονίζουμε την ανάγκη για ένταξη ολιγόωρων διαλέξεων φιλοζωίας στα σχολεία. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν αυτές οι βάναυσες πράξεις απέναντι στα ζώα. Αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένος λαός, πρέπει να σεβόμαστε κάθε μορφής ζωής και ιδιαίτερα τα ζώα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα παρακολουθούμε την υπόθεση μέχρι την διαλεύκανση της και απόδοση της δικαιοσύνης», αναφέρει με ανακοίνωσή του το Κίνημα.

Με πληροφορίες από cyprustimes.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ