Τηλεδιάσκεψη των G7 την Κυριακή με τη συμμετοχή του Ζελένσκι

 Τηλεδιάσκεψη των G7 την Κυριακή με τη συμμετοχή του Ζελένσκι

Είναι η τρίτη συνεδρίαση από την αρχή του έτους

Οι ηγέτες των χωρών της G7 θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή τηλεδιάσκεψη αφιερωμένη στον πόλεμο στην Ουκρανία, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

"Η 8η Μαΐου είναι μια ιστορική ημέρα που σηματοδοτεί το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου στην Ευρώπη ο οποίος έσπειρε τον τρόμο, την καταστροφή και τον θάνατο στην Ευρώπη", δήλωσε η Κριστιάν Χόφμαν, η εκπρόσωπος του Σολτς, στην τακτική ενημέρωση του Τύπου, εκτιμώντας ότι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία "η συνοχή της G7 είναι πιο σημαντική από ποτέ".

Φέτος η Γερμανία έχει αναλάβει την προεδρία της Ομάδας των 7.

Η συνεδρίαση αυτή της G7, η τρίτη από την αρχή του έτους, θα είναι αφιερωμένη "κυρίως στην κατάσταση στην Ουκρανία", σημείωσε η Χόφμαν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε αναφερθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στη διεξαγωγή μιας συνεδρίασης της G7, με στόχο να συζητηθεί το ενδεχόμένο επιβολής περαιτέρω κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε αυτή θα πραγματοποιηθεί.

"Είμαστε πάντα ανοικτοί σε επιπλέον κυρώσεις", σχολίασε την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα συζητήσει με τα μέλη της G7 "τι θα κάνουμε και τι όχι".

Στην Ομάδα των 7 συμμετέχουν οι επτά πιο πλούσιες χώρες του κόσμου: η Γερμανία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ