Nordic Monitor:Τούρκοι έκαναν άσκηση κατάληψης ελληνικού νησιού και έβαλαν την τουρκική σημαία (pic)

Nordic Monitor:Τούρκοι έκαναν άσκηση κατάληψης ελληνικού νησιού και έβαλαν την τουρκική σημαία (pic)

Το προκλητικό σενάριο της άσκησης «Γαλάζιας Πατρίδας» και η... «χείρα φιλίας» από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Nέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας από την Τουρκία στο πλαίσιο της ευρείας ναυτικής άσκησης Mavi Vatan («Γαλάζια Πατρίδα») 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στο Αιγαίο, στη Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή 122 πολεμικών πλοίων και 41 αεροσκαφών.

Σύμφωνα με το Nordic Monitor, η άσκηση ξεκίνησε στις 11 Απριλίου και ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη 21 Απριλίου και υπογράμμισε για ακόμα μία φορά την τακτική της Τουρκίας να στοχοποιεί την Ελλάδα, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι είναι ο φανταστικός της εχθρός στα παιχνίδια πολέμου που διεξάγει.

Την άσκηση παρακολούθησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ ενώ μέσω βίντεο μίλησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνεχάρη τους συμμετέχοντες αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι η άσκηση διεξήχθη με στόχο την Ελλάδα, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, μέσω ενός μηνύματος στο Twitter, συνέστησε ότι το «χέρι ειρήνης» που δόθηκε προς την Ελλάδα είναι ένα φιλικό χέρι που δόθηκε με ειλικρίνεια και πρέπει να γίνει δεκτό από την Ελλάδα.


Η συγκεκριμένη άσκηση, όπως σημειώνει το Nordic Monitor, έδειξε το επιθετικό ναυτικό δόγμα που ακολουθεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς περιλαμβάνει ένα σενάριο, στο οποίο Τούρκοι κομάντος καταλαμβάνουν ένα ελληνικό νησί και τοποθετούν σε αυτό την τουρκική σημαία. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σενάριο, ομάδες υποβρύχιας επίθεσης (SAT), άρχισαν να επιτίθενται σε στόχους στο νησί Γιλαντζίκ κοντά στα Μούγλα.

Στο συγκεκριμένο σενάριο της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», μία ομάδα πέφτει στη θάλασσα από ένα ελικόπτερο, ενώ ταυτόχρονα μία άλλη πλησιάζει το νησί υποβρύχια. Τις δύο αυτές ομάδες συνοδεύει μια τρίτη με αλεξιπτωτιστές που πέφτουν στο νησί από ένα ελικόπτερο. Μόλις οι Τούρκοι κομάντος εξουδετερώσουν τους αντίπαλους στόχους, τοποθετούν την τουρκική σημαία στο νησί που «κατέλαβαν», κάτι που σύμφωνα με το Nordic Monitor, είναι προσομοίωση για επίθεση σε κάποιο ελληνικό νησί, όπως έδειξαν και οι δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ