Πεσκόφ: Πιθανό ενδεχόμενο η συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι

Πεσκόφ: Πιθανό ενδεχόμενο η συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι

Το Κρεμλίνο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Άλλωστε, το “παράθυρο” είχε ανοίξει με τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τη συνάντηση του με τον Ουκρανό ομόλογό του στην Αττάλεια, ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται για 16η ημέρα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σύμφωνα με το Interfax, σημείωσε ότι μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας είναι εννοιολογικά δυνατή, ωστόσο πρέπει να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία από τους ΥΠΕΞ των δύο χωρών, ώστε να υπάρχει το κατάλληλο έδαφος.

“Κανείς δεν αποκλείει μια πιθανή συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι. Ναι, πράγματι, είναι εννοιολογικά εφικτή, αλλά οι αντιπροσωπείες και οι υπουργοί θα πρέπει πρώτα να κάνουν τη δουλειά τους, ώστε μια συνάντηση και συνομιλία μεταξύ των προέδρων να μην είναι στόχος από μόνη της, αλλά να συναντηθούν για χάρη των αποτελεσμάτων», είπε ο Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

«Η ρωσική στάση είναι γνωστή, είναι ξεκάθαρα διατυπωμένη και μεταφέρθηκε στους Ουκρανούς διαπραγματευτές και περιμένουμε μια απάντηση» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ