Συνάντηση Μπάιντεν - Σολτς την Δευτέρα στις ΗΠΑ

 Συνάντηση Μπάιντεν - Σολτς την Δευτέρα στις ΗΠΑ

Ο γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα μεταβεί στις 14 Φεβρουαρίου στο Κίεβο και στις 15 Φεβρουαρίου στη Μόσχα

 

 

Με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί τη Δευτέρα ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος μεταβαίνει την Κυριακή στην Ουάσιγκτον. Μία εβδομάδα αργότερα θα μεταβεί διαδοχικά στο Κίεβο και στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης στον Λευκό Οίκο περιλαμβάνονται θέματα διμερών σχέσεων, διεθνή και περιφερειακά θέματα ασφάλειας και οι εργασίες της Ομάδας G7 της οποίας η Γερμανία ανέλαβε την ε περιτροπής προεδρία την 1η Ιανουαρίου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 (τοπική ώρα) και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπούχνερ, ο Όλαφ Σολτς θα μεταβεί στις 14 Φεβρουαρίου στο Κίεβο και στις 15 Φεβρουαρίου στη Μόσχα. Λεπτομέρειες σχετικά με την ατζέντα των συναντήσεων θα δοθούν τις επόμενες ημέρες, διευκρίνισε. Σημείωσε πάντως ότι θα συζητηθούν ασφαλώς οι διμερείς σχέσεις, διεθνή ζητήματα και θέματα ασφάλειας. Στην Ουκρανία θα μεταβεί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ