Βρετανία: Εγκρίθηκε το χάπι Paxlovid της Pfizer κατά του κορωνοϊού

Βρετανία: Εγκρίθηκε το χάπι Paxlovid της Pfizer κατά του κορωνοϊού

Το χάπι Paxlovid της Pfizer για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε ασθενείς άνω των 18 ετών εγκρίθηκε στη Βρετανία, την ώρα που η χώρα παλεύει να χτίσει την άμυνά της κατά της νόσου εν μέσω και της εκτίναξης των κρουσμάτων.

Το χάπι κατά του κορωνοϊού θα χορηγείται σε ασθενείς άνω των 18 ετών με ελαφρά έως μέτρια συμπτώματα και οι οποίοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο επιδείνωσης της νόσου ενώ βάσει επίσημων στοιχείων έχει την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά του όταν λαμβάνεται στα πρώτα στάδια της νόσου, όπως ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Βρετανίας (MHRA), συνιστώντας την χρήση του σκευάσματος εντός πέντε ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Υπενθυμίζεται πως η Pfizer ανακοίνωσε φέτος τον Δεκέμβριο ότι το Paxlovid έδειξε αποτελεσματικότητα 90% στην πρόληψη των νοσηλειών και των θανάτων ασθενών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του απέναντι στην υψηλής μεταδοτικότητας μετάλλαξη Όμικρον.

«Έχουμε τώρα ένα ακόμη αντι-ιικό φάρμακο για την αντιμετώπιση της Covid-19 που μπορούν να ληφθούν από το στόμα και όχι ενδοφλέβια. Αυτό σημαίνει ότι η χορήγησή του μπορεί να γίνεται εκτός νοσοκομειακού πλαισίου», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της MHRA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ