Έξαλλος ο Τραμπ: «Γ@μ@σ@ τον Νετανιάχου... κανείς δεν τον βοήθησε όσο εγώ»

Έξαλλος ο Τραμπ: «Γ@μ@σ@ τον Νετανιάχου... κανείς δεν τον βοήθησε όσο εγώ»

Ποια ήταν η κίνηση του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, που εξόργισε τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα κατά του τέως πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τα συγχαρητήρια του Ισραηλινού ηγέτη προς Τζο Μπάιντεν, μετά τη νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές πέρυσι.

Όπως αναφέρουν οι Times of Israel, ο Τραμπ είπε, σε σχόλια που δημοσιεύθηκαν σήμερα Παρασκευή, ότι το συγχαρητήριο μήνυμα του Νετανιάχου προς τον Μπάιντεν ήρθε πολύ γρήγορα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, τα οποία ο Τραμπ συνεχίζει να αμφισβητεί μέχρι σήμερα.

"Ήταν πολύ νωρίς. Νωρίτερα από τους περισσότερους. Δεν έχω μιλήσει μαζί του από τότε. Γ@μ@σ@ τον", δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στον ισραηλινό δημοσιογράφο Barak Ravid. Η συνέντευξη είχε λάβει χώρα τον Απρίλιο και είναι μέρος του βιβλίου του Ravid ''Trump’s Peace'', που αναφέρεται στην αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Αραβικών χωρών και τις ενέργειες του προέδρου των ΗΠΑ ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως ο Νετανιάχου στην πραγματικότητα άργησε αρκετά να συγχαρεί τον Μπάιντεν τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, κάνοντάς το πολλές ώρες μετά από πολλούς άλλους παγκόσμιους ηγέτες.


Μιλώντας στον Ravid, ο πρώην επικεφαλής του αμερικανικού κράτους δήλωσε πως κανείς δεν βοήθησε τον Μπ. Νετανιάχου περισσότερο από τον ίδιο και γι' αυτό θεώρησε προδοσία το γεγονός ότι συνεχάρη τον Μπάιντεν για την εκλογική του νίκη, ακόμη και αν ο Τραμπ ισχυρίστηκε ψευδώς ότι οι εκλογές είχαν κλαπεί.

"Κανείς δεν έκανε περισσότερα για τον Μπίμπι. Και μου άρεσε ο Μπίμπι. Ακόμα μου αρέσει ο Μπίμπι", είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον Νετανιάχου με το παρατσούκλι του. Ήταν "ο άνθρωπος για τον οποίο έκανα περισσότερα από κάθε άλλο πρόσωπο με το οποίο ήρθα σε επαφή".

"Αλλά μου αρέσει επίσης η αφοσίωση. Το πρώτο πρόσωπο που συνεχάρη τον Μπάιντεν ήταν ο Μπίμπι. Και όχι μόνο τον συνεχάρη, αλλά το έκανε και σε μαγνητοσκόπηση. Και ήταν μαγνητοσκοπημένο. Προσωπικά απογοητεύτηκα από αυτόν", είπε. "Ο Μπίμπι θα μπορούσε μην πει τίποτα. Έκανε τρομερό λάθος", πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ο Ντ. Τραμπ είπε ακόμη ότι η απόφασή του να αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν -στην οποία η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκει να επιστρέψει- ήταν "λόγω των σχέσεών μου με το Ισραήλ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ