Η Γερμανία «κλείνει» τους ανεμβολίαστους στο σπίτι

Η Γερμανία «κλείνει» τους ανεμβολίαστους στο σπίτι

Σε μία από τις τελευταίες της αποφάσεις ως καγκελάριος η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε μέτρα που περιέγραψε ως εθνική αλληλεγγύη.

 

Μετά από τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των ομόσπονδων κρατιδίων η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων που ουσιαστικά περιορίζουν κατά πολύ τις δυνατότητες μετακίνησης των ανεμβολίασεων.

«Λαμβανομένης υπόψιν της κατάστσης νομίζω πως είναι σωστό να υιοθετήσουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό» ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας πως τη σχετική απόφαση θα πρέπει να λάβει το Κοινοβούλιο. Πρόσθεσε πως τα μέτρα είναι μέρος της «εθνικής αλληλεγγύης» που πρέπει να επιδείξουν οι Γερμανοί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα:
Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να συναντιούνται μόνο με μέλη της οικογένειάς τους και δύο ακόμα άτομα.
Εμβολιασμένοι και όσοι ανάρρωσαν πρόσφατα θα μπορούν να μπαίνουν σε καταστήματα εστίασης και χώρους πολιτισμού
Τα κλαμπ θα κλείνουν όταν στην περιοχή στην οποία λειτουργούν τα κρούσματα ξεπερνούν τα 350 ανά 100.000 κατοίκους
Στα γήπεδα και σε άλλους ανοικτούς χώρους συνάθροισης δεν θα επιτρέπονται περισσότεροι από 15.000 θεατές ή μετέχοντες. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή άτομα που πρόσφατα ανάρρωσαν από τον κορωνοϊό
Δεν θα γίνει υποδοχή του Νέου Έτους με πυροτεχνήματα

Υπολογίζεται πως ως το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθούν 30 εκατ. εμβολιασμοί στη Γερμανία, όπου μέχρι σήμερα πλήρως εμβολιασμένο είναι το 68,7% του πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ