Νέοι «λεονταρισμοί» Τσαβούσογλου κατά ΗΠΑ, Ρωσίας για τις επιθέσεις των Κούρδων στη Συρία

Νέοι «λεονταρισμοί» Τσαβούσογλου κατά ΗΠΑ, Ρωσίας για τις επιθέσεις των Κούρδων στη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγορεί την Ουάσινγκτόν ότι εξοπλίζει την κουρδική πολιτοφυλακή YPG στη Συρία

Αιχμές κατά των ΗΠΑ και της Ρωσίας άφησε o υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι φέρουν ευθύνη για διασυνοριακές επιθέσεις της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας.

Επίσης, είπε ότι η Τουρκία “θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την ασφάλειά της”.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα πως μια επίθεση, για την οποία η Άγκυρα κατηγόρησε την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακή YPG και κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι αστυνομικοί, ήταν “η τελευταία σταγόνα” και πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εξαλείψει απειλές που προέρχονται από τη βόρεια Συρία.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου τόνισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους ότι θα εξασφαλίσουν την αποχώρηση της YPG από την περιοχή των συνόρων με τη Συρία και πως οι αμερικανικές καταδίκες επιθέσεων εναντίον της Τουρκίας είναι ανειλικρινείς, καθώς η Ουάσινγκτον εξοπλίζει τη YPG.

Μπάιντεν: Η Άγκυρα υπονομεύει τον αγώνα κατά του ISIS

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών, ο Τζο Μπάιντεν με επιστολή του προς την προς την πρόεδρο του Κογκρέσου Νάνσι Πελόσι, καταλόγιζε στην Άγκυρα ότι ότι υπονομεύει τον αγώνα κατά του ISIS με τη στρατιωτική της δράση στη βορειοανατολική Συρία. «Η κατάσταση αναφορικά με τη Συρία και ιδιαιτέρως οι πράξεις της τουρκικής κυβέρνησης που διεξάγει στρατιωτική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία, υπονομεύουν την εκστρατεία κατά του ISIS, θέτουν πολίτες σε κίνδυνο και απειλούν περαιτέρω να υπονομεύσουν την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ