Σκληραίνουν τη στάση τους οι Ταλιμπάν – Όχι άλλοι Αφγανοί στο αεροδρόμιο

Σκληραίνουν τη στάση τους οι Ταλιμπάν – Όχι άλλοι Αφγανοί στο αεροδρόμιο

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε πως δεν θα επιτρέπεται πλέον η αναχώρηση από τη χώρα άλλων Αφγανών πολιτών.

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν πως δεν θα επιτρέψουν σε άλλους Αφγανούς να μεταβαίνουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ όπου αμερικανικές δυνάμεις και μέλη της δυτικής συμμαχίας επιχειρούν να απεγκλωβίσουν από τη χώρα χιλιάδες πολίτες.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε πως δεν θα επιτρέπεται πλέον η αναχώρηση από τη χώρα άλλων Αφγανών πολιτών. «Οι Αμερικανοί έχουν την ευκαιρία και όλους τους πόρους για να πάρουν τους δικούς τους ανθρώπους αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε Αφγανούς να φύγουν και δεν θα παρατείνουμε την προθεσμία» ανέφερε ο Ζαμπιχουλάχ Μουζαχίντ, αναφερόμενος στην καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου κατά την οποία -βάσει της συμφωνίας με τις ΗΠΑ- θα έχουν αποχωρήσει όλοι οι Αμερικανοί στρατιώτες από τη χώρα. Ο Μουζαχίντ πρόσθεσε πως η πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ επιτρέπεται μόνο στους ξένους υπήκοους.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε πως δεν υπάρχει αλλαγή στην προθεσμία της 31ης Αυγούστου και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν την αποχώρηση των Αμερικανών πολιτών έως τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ