Αφγανιστάν: 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Αφγανιστάν: 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Συνεχίζονται οι φρικαλεότητες στο Αφγανιστάν με πολίτες να συρρέουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ για να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Συνολικά 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εντός και γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με αξιωματούχους των Ταλιμπάν και του ΝΑΤΟ, από την Κυριακή που οι πρώτοι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, προκαλώντας τη συρροή στο αεροδρόμιο ενός φοβισμένου πλήθους που προσπαθεί να εγκαταλείψει τη χώρα.

Οι θάνατοι αυτοί προκλήθηκαν είτε από πυρά είτε σε ποδοπατήματα, δήλωσε σήμερα στέλεχος των Ταλιμπάν και κάλεσε τους πολίτες, οι οποίοι εξακολουθούν να συνωστίζονται στις πύλες του αεροδρομίου να επιστρέψουν στα σπίτια τους αν δεν έχουν το νόμιμο δικαίωμα να ταξιδέψουν.

«Δεν θέλουμε να βλάψουμε κανέναν στο αεροδρόμιο», δήλωσε ο αξιωματούχος των Ταλιμπάν, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Λίγες ώρες πριν, στρατιώτες των Ταλιμπάν πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό στο αεροδρόμιο προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί εκεί. «Δεν έχουμε πρόθεση να τραυματίσουμε κανέναν», ανέφερε στο πρακτορείο Reuters, αξιωματούχος των Ταλιμπάν. Ο ίδιος τόνισε ότι για το χάος που επικρατεί στο αεροδρόμιο ευθύνεται το σχέδιο εκκένωσης των Δυτικών δυναμέων.

Σχεδόν ταυτόχρονα, εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου ανακοίνωνε πως άνδρες του αμερικανικού στρατού πυροβόλησαν στον αέρα προκειμένου να ελέγξουν το πλήθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ