Κύπρος: Αυξάνεται η προσέλευση για εμβολιασμό μετά την επίθεση αντιεμβολιαστών σε τηλεοπτικό σταθμό

Κύπρος: Αυξάνεται η προσέλευση για εμβολιασμό μετά την επίθεση αντιεμβολιαστών σε τηλεοπτικό σταθμό

Ξεπερνά κάθε προσδοκία η προσέλευση, σύμφωνα με το υπ. Υγείας, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια σε βάρος του Τ/Σ «Σίγμα»

Στο περιθώριο επίσκεψής του στο Κέντρο Εμβολιασμού της Κρατικής Έκθεσης ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλα, χαρακτήρισε «απαράδεκτα και καταδικαστέα» τα επεισόδια που προκάλεσαν αντιεμβολιαστές στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα».

«Όπως έχω αναφέρει και την Παρασκευή, ο πολιτισμός μας δεν χωρά διχασμό, δεν μπορούμε να χωριστούμε σε στρατόπεδα σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε τους συμπατριώτες μας που έχουν κάποιο προβληματισμό να εμβολιαστούν, και να τους πείσουμε να εμβολιαστούν, εφόσον το αποφασίσουν», είπε ο κ. Υπουργός.

Σοκ στην Κύπρο από την επίθεση αντιεμβολιαστών σε τηλεοπτικό κανάλι

Προς διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι το ερχόμενο Σάββατο στην Πάφο, μαζί με σημείο δειγματοληψίας rapid test, θα λειτουργήσει και κινητή μονάδα εμβολιασμού για όσους πολίτες επιθυμούν να προχωρήσουν σε εμβολιασμό. Παρόντες θα βρίσκονται επίσης γυναικολόγος, εκπρόσωπος της εκκλησίας, επιδημιολόγος, οι οποίοι θα βρίσκονται στον χώρο για να απαντήσουν σε ερωτήματα των πολιτών και να καθησυχάσουν τις ανησυχίες τους.

Εάν δεν πειστούν, σεβόμαστε την άποψή τους και την κατανοούμε, πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας, αλλά την ίδια ώρα κατανοούμε τους συμπατριώτες μας που έχουν λάβει το εμβόλιο και για αυτό λαμβάνονται τα μέτρα αυτά. «Σεβόμαστε την απόφαση των συμπατριωτών μας να μην εμβολιαστούν, αλλά την ίδια ώρα κατανοούμε και σεβόμαστε τους συμπατριώτες μας που έχουν εμβολιαστεί», είπε.

Σε ό,τι αφορά στη σημερινή του επίσκεψη στο Εμβολιαστικό Κέντρο της Κρατικής Έκθεσης, ο κ. Χατζηπαντέλα σημείωσε ότι ο στόχος ήταν να βεβαιωθεί ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται, πάρα τα χθεσινοβραδινά δυσάρεστα γεγονότα. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν παγκύπρια, η προσέλευση του κόσμου είναι αυξημένη και ξεπερνά κάθε προσδοκία. Όπως ανέφερε συνεχίζεται η λειτουργία των κέντρων ελεύθερης προσέλευσης και μέχρι στιγμής σήμερα έγιναν παγκύπρια 500 εμβολιασμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ