Σοκ στην Κύπρο από την επίθεση αντιεμβολιαστών σε τηλεοπτικό κανάλι

Σοκ στην Κύπρο από την επίθεση αντιεμβολιαστών σε τηλεοπτικό κανάλι

Η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό, αναφέρει ο Πρόεδρος της Κύπρου

Πρωτοφανή επεισόδια σημειώθηκαν στην Κύπρο την Κυριακή όταν ομάδες αντιεμβολιαστών κινήθηκαν κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, ενώ νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των περιοριστικών μέτρων και των προγραμμάτων εμβολιασμού. Ομάδα διαδηλωτών, μετά την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό, κατευθύνθηκε στην περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου όπου πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών της φρουράς.

Τουλάχιστον δώδεκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ όπως έγινε γνωστό το πρωί της Δευτέρας είχαν ταυτοποιηθεί και συλληφθεί πέντε άτομα. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων δραστών.

«Η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό», αναφέρει σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προσθέτοντας πως «το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ