Ένας νεκρός στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κούβα

Ένας νεκρός στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κούβα

Κλιμακώνεται η ένταση στην Κούβα όπου συνεχίζονται οι διαδηλώσεις. Για "αντεπαναστάτες" κάνει λόγο η κυβέρνηση της χώρας.

Οι αρχές της Κούβας επιβεβαίωσαν τον θάνατο ενός πολίτη στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Το κύμα διαμαρτυρίας εκδηλώθηκε την Κυριακή με χιλιάδες Κουβανούς να διαμαρτύρονται για την ακρίβεια, τις ελλείψεις σε αγαθά αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση της χώρας έχει δααχειριστεί την πανδημική κρίση.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ένας 36χρονος έχασε τη ζωή του όταν ομάδα πολιτών κινήθηκε κατά κυβερνητικών εγκαταστάσεων. Αυτόπτες μάρτυρες ωστόσο τους οποίους επικαλείται το BBC αναφέρουν πως κυβερνητικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά των διαδηλωτών με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του πολίτη.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της χώρας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ έκανε λόγο για αντεπαναστάτες που υποστηρίζονται οικονομικά από τις ΗΠΑ. Πρόσθεσε επίσης πως οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας είναι η αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ