Νεκρός ο ομογενής που εγκλωβίστηκε στα ερείπια της πολυκατοικίας στο Μαϊάμι

Νεκρός ο ομογενής που εγκλωβίστηκε στα ερείπια της πολυκατοικίας στο Μαϊάμι

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ξαφνική κατάρρευση της πολυκατοικίας, 18 άτομα ανασύρθηκαν νεκροί ενώ αγνοούνται  άλλοι 140.

Νεκρός ανασύρθηκε από τα ερείπια της πολυκατοικίας στο Μαϊάμι της Φλόριντα ο Έλληνας ομογενής που αγνοείτο. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων, ωστόσο οι πιθανότητες για θετικές ειδήσεις μειώνονται όσο περνούν οι ώρες. Μέχρι στιγμής έχουν ανασρυθεί 18 νεκροί, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, ενώ αγνοούνται περισσότεροι από 140 άνθρωποι.

«Βρήκαμε άλλα δύο πτώματα κάτω από τα συντρίμμια», ενημέρωσε χθες η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Με μεγάλη λύπη, με αληθινή οδύνη είμαι υποχρεωμένη να ανακοινώσω ότι τα δύο θύματα ήταν παιδιά, 4 και 10 ετών», πρόσθεσε.

Κάπου 140 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, ανάμεσά τους δεκάδες υπήκοοι χωρών της Λατινικής Αμερικής ή αμερικανοί πολίτες με καταγωγή από την Αργεντινή, την Κολομβία, την Παραγουάη, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.

Το δωδεκαώροφο κτίριο, τμήμα των λεγόμενων Champlain Towers, κατέρρευσε μέσα σ’ ένα σύννεφο σκόνης την περασμένη Πέμπτη γύρω στη 01:20. Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ