ΗΠΑ: Στη φυλακή φαρμακοποιός - συνωμοσιολόγος που κατέστρεψε εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου Moderna

ΗΠΑ: Στη φυλακή φαρμακοποιός - συνωμοσιολόγος που κατέστρεψε εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου Moderna

Συνολικά 57 άνθρωποι εμβολιάστηκαν με αυτές τις χαλασμένες δόσεις που κατέστρεψε ο φαρμακοποιός - αρνητής των εμβολιασμών

Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκε φαρμακοποιός - αρνητής των εμβολιασμών από το Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, ο οποίος κατέστρεψε σκοπίμως εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου της Moderna.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο 46χρονος Στίβεν Μπράντενμπουργκ «έβγαλε σκοπίμως» φιαλίδια του εμβολίου της Moderna από το ψυγείο στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν στο Ουισκόνσιν. Ο Μπράντενμπουργκ καταδικάστηκε επίσης να καταβάλει αποζημίωση ύψους 83.000 δολαρίων (68.800 ευρώ) στο νοσοκομείο.

Ο φαρμακοποιός έβγαλε από το ψυγείο δύο κουτιά με φιαλίδια με το εμβόλιο της Μοderna κατά του covid-19 στη διάρκεια δύο νυχτερινών του επισκέψεων στο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο και τα άφησε εκτός ψυγείου για πολλές ώρες, προτού τα βάλει ξανά μέσα σε αυτό προκειμένου να χορηγηθούν κανονικά την επομένη.

Παραδέχθηκε ότι είναι συνωμοσιολόγος και αρνητής των εμβολιασμών

Συνολικά 57 άνθρωποι εμβολιάστηκαν με αυτές τις χαλασμένες δόσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου. «Η σκόπιμη απόπειρα να καταστραφούν δόσεις του εμβολίου στη διάρκεια μιας εθνικής υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης αποτελεί σοβαρό παράπτωμα», δήλωσε ο Μπράιαν Μπόιντον, αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Μπράντενμπουργκ παραδέχθηκε ότι είναι συνωμοσιολόγος και ότι πιστεύει πως τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους καθώς μπορούν να τους βλάψουν και να αλλάξουν το DNA τους.

*Φωτο αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ