Χαμός στη Γαλλία: Πολίτης χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν (video)

Χαμός στη Γαλλία: Πολίτης χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν (video)

Δύο συλλήψεις για το βίαιο περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του Γάλλου προέδρου

Δύο άτομα συνελήφθησαν όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα μετά το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα (Τρίτη 8/6) στην πόλη Ντρομ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2022.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα τον Εμανουέλ Μακρόν. Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του στη Ντρομ, στα νοτιοανατολικά της χώρας και κατά τη διάρκεια ανταλλαγής χειραψιών με πολίτες, ένας από αυτούς, που φορούσε γυαλιά και μάσκα, χαστούκισε με δύναμη τον Μακρόν, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Γάλλου προέδρου. Συγκεκριμένα, ο δράστης ακούγεται να λέει «Κάτω η Μακρονία» (Α Bas La Macronie), πριν σηκώσει το χέρι του κατά του αιφνιδιασμένου Γάλλου προέδρου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μακρόν ενήργησαν άμεσα και απομόνωσαν τον βίαιο πολίτη, ενώ πληροφορίες θέλουν δυο άτομα να έχουν συλληφθεί για το περιστατικό.

Να σημειωθεί πάντως, ότι στο πλευρό του Μακρόν στάθηκαν άμεσα οι πολιτικοί του αντίπαλοι, τονίζοντας πως «η επίθεση κατά του προέδρου, συνιστά επίθεση στη Δημοκρατία μας». Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανέφερε πως «μέσω του αρχηγού του έθνους, η Δημοκρατία είναι αυτή που μπαίνει στο στόχαστρο».

Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ