Έκκληση Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα

 Έκκληση Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα

9.000 επιπλέον εφέδρους κινητοποιεί ο ισραηλινός στρατός

 

Έκκληση για αποκλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή απήυθυνε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καθώς εντείνονται οι συγκρούσεις στη Γάζα, τονίζοντας ότι θέλει να δει μια σημαντική μείωση στις πυραυλικές επιθέσεις.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι αναμένει πως θα έχει και νέες επαφές με ηγέτες χωρών της περιοχής για το θέμα αυτό.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανέφερε από την πλευρά της ότι η Αίγυπτος, η Τυνησία και άλλες χώρες μπορούν να παίξουν βραχυπρόθεσμα κάποιον ρόλο για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.


Νέες δυνάμεις αναπτύσσει το Ισραήλ

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ ενέκρινε την κινητοποίηση επιπλέον 9.000 εφέδρων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ το γραφείο του, εν μέσω της κλιμακούμενης βίας στην περιοχή.

Οι επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στην νότια και κεντρική περιφερειακή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων, μεταξύ άλλων, ανέφερε η ανακοίνωση.

Την Τρίτη το Ισραήλ κινητοποίησε 5.000 εφέδρους.

Νωρίτερα σήμερα το Ισραήλ ανέπτυξε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών. Ο Γκαντζ διέταξε επίσης την αποστολή ενισχύσεων στις δυνάμεις ασφαλείας των «μικτών» πόλεων, όπου ζουν μαζί Εβραίοι και Άραβες, καθώς από την Τρίτη σημειώνονται ταραχές.

Ο στρατός είπε ότι περίπου 1.750 ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί από τη Γάζα προς το Ισραήλ από τη Δευτέρα το βράδυ.

Επτά Ισραηλινοί και 87 άνθρωποι στην Γάζα έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ