Τούρκος βουλευτής σοκάρει τον Ερντογάν: Να αναγνωρίσει η Τουρκία τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Τούρκος βουλευτής σοκάρει τον Ερντογάν: Να αναγνωρίσει η Τουρκία τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Είδηση - βόμβα στην Τουρκία μετά την αίτηση στο τουρκικό κοινοβούλιο του βουλευτή του HDP Γκάρο Παϊλάν

Αναβρασμός έχει προκληθεί στην Τουρκία, μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, Καθώς ήδη έχουν προκληθεί αλυσιδωτές αντιδράσει με απρόβλεπτες συνέπειες στη γειτονική χώρα.

Αναστάτωση προκάλεσε σήμερα στην Τουρκία η κατάθεση πρότασης Βουλευτή αρμενικής καταγωγής στο τουρκικό κοινοβούλιο να αναγνωρίσει κι αυτό την γενοκτονία, σύμφωνα με ανταπόκριση του Μανώλη Κωστίδη στο μεσημβρινό δελτίο του ΣΚΑΙ.

Ο βουλευτής του HDP Γκάρο Παϊλάν ανακοίνωσε μέσα από βίντεο ότι κατέθεσε σχετική αίτηση στο τουρκικό κοινοβούλιο αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «με αυτό το ζήτημα πρέπει να έρθουμε αντιμέτωποι, να το συζητήσουμε και να μην το συζητούν ξένοι ηγέτες στα κοινοβούλια ξένων χωρών» είπε συγκεκριμένα ο βουλευτής.

Σαφώς το παραπάνω προκάλεσε μεγάλη αίσθηση καθώς το ζήτημα της Γενοκτονίας αφενός συζητείται για πρώτη φορά στην Τουρκία- μάλιστα με αυτό τον όρο και αφετέρου τίθεται από αρμενικής καταγωγής βουλευτή.

Να σημειωθεί ότι σε κάθε περίπτωση το ενδεχόμενο συζήτησης του θέματος θεωρείται απίθανο σενάριο που ακόμα κι αν πραγματοποιούταν θα απορριποτόταν ως αίτημα από τα υπόλοιπα κόμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ