Ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας: Ανακαλεί τον πρέσβη της η Μόσχα

Ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας: Ανακαλεί τον πρέσβη της η Μόσχα

Στην ανάκληση του πρέσβη της στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ για διαβουλεύσεις προχώρησε η Ρωσία μετά τις οξύτατες δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα αναφέρει ότι η ανάκληση του πρέσβη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αναλυθεί τι χρειάζεται να γίνει αναφορικά με τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

«Η νέα αμερικανική κυβέρνηση ανέλαβε τα καθήκοντά της πριν από περίπου δύο μήνες και το συμβολικό ορόσημο των 100 ημερών δεν είναι μακριά, είναι μια καλή ευκαιρία να αξιολογηθεί τι έχει κάνει η ομάδα του Τζο Μπάιντεν και σε ποια σημεία δεν ήταν πολύ επιτυχημένη. Το σημαντικότερο είναι να εντοπίσουμε τρόπους για την αποκατάσταση των σχέσεων Ρωσίας - ΗΠΑ» ανέφερε η εκπρόσωπος απροσθέτοντας πως οι ενέργειες της Ουάσιγκτον έχουν οδηγήσει αυτές τις σχέσεις σε αδιέξοδο. «Ενδιαφερόμαστε να προλάβουμε μια μια αναστρέψιμη επιδείνωση των σχέσεων» πρόσθεσε.

Την Τετάρτη και σε συνέντευξή του στο ABC ο Αμερικανός Πρόεδρος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς συμφώνησε στο σχόλιο ότι είναι φονιάς και πρόσθεσε πως είναι ένας άνθρωπος χωρίς ψυχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ