Ο Μπάιντεν κερδίζει έδαφος ο Τραμπ αμφισβητεί

 Ο Μπάιντεν κερδίζει έδαφος ο Τραμπ αμφισβητεί

Μειώνεται το προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ στην Πολιτεία της Πενσιλβάνια καθώς η απόσταση από τον δεύτερο Τζο Μπάιντεν έχει μειωθεί κάτω από τις 25.000 ψήφους.

Σκληρή είναι η μάχη και στην Τζόρτζια όπου ο Ντ. Τραμπ προηγείται με μόλις 1.300 ψήφους, ενώ σαφώς καλύτερη για το επιτελείο των Ρεπουμπλικανών είναι η κατάσταση στη Βόρεια Καρολίνα όπου το προβάδισμα έναντι του Τζο Μπάιντεν είναι πάνω από 70.000 ψήφοι.

Στην Αριζόνα και τη Νεβάδα επίσης συνεχίζεται η καταμέτρηση με τον Τζο Μπάιντεν να έχει προβάδισμα έναντι του νυν προέδρου των ΗΠΑ. Ρόλο-κλειδί παίζει η Πενσιλβάνια, που δίνει 20 εκλέκτορες, όπου οι αρμόδιοι αξιωματούχοι έχουν εκτιμήσει πως η καταμέτρηση θα ολοκληρωθεί εντός της Παρασκευής. Στις μεγάλες πόλεις της Φιλαδέλφεια και του Πίτσμπουργκ ο Μπάιντεν έχει σαφές προβάδισμα, ενώ ο Τραμπ υπερτερεί σαφώς στις περιφερειακές κομητείες της Πολιτείας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανεβάζει τους τόνους και μιλάει για παρατυπίες στην καταμέτρηση των ψήφων χωρίς όμως να εμφανίζει και στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του. Στην Πενσιλβάνια οι δικηγόροι του Ντ. Τραμπ κατέθεσαν προσφυγή για να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων, όμως το αίτημά τους απορρίφθηκε. Ο δικαστής που εξέτασε την υπόθεση έκανε δεκτό το αίτημα για παρουσία μεγαλύτερου αριθμού εκλογικών αντιπροσώπων στους χώρους όπου γίνεται η καταμέτρηση των ψήφων. Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν επανέλαβε πως κάθε ψήφος πρέπει να καταμετρηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ