Επιστρέφει στην OpenAI ο Sam Altman – Ορίζεται νέο διοικητικό συμβούλιο

Επιστρέφει στην OpenAI ο Sam Altman – Ορίζεται νέο διοικητικό συμβούλιο

Σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας έχει απειλήσει να φύγει

Επιστρέφει στην OpenAI ο Sam Altman, ενώ η εταιρεία θα ορίσει νέο διοικητικό συμβούλιο, αφότου σχεδόν όλοι οι υπάλληλοί της απείλησαν να παραιτηθούν, εξαιτίας της ξαφνικής απόλυσης του CEO.

Ο Altman θα επιστρέψει στη θέση του CEO και το νέο δ.σ. θα έχει για πρόεδρο τον Bret Taylor, ενώ θα περιλαμβάνει τους Larry Summers και Adam D’Angelo.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το MR, ο Altman βρισκόταν σε συζητήσεις για την επιστροφή του στην OpenAI, έπειτα από την απόλυση-σοκ του CΕΟ της εταιρείας του ChatGPT.

Πληροφορίες του BBC μιλούσαν για συζητήσεις μεταξύ του πρώην CEO και τουλάχιστον ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου της OpenAI.

Σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας έχει απειλήσει να φύγει, εκτός εάν ο Altman αλλά και ο συνιδρυτής Greg Brockman επιστρέψουν μετά την αποπομπή τους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόλυσή του από την OpenAI, ο Altman δέχθηκε να δουλέψει για την Microsoft, η οποία είναι και ο μεγαλύτερος επενδυτής στην παλιά του εταιρεία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Bloomberg και των Financial Times, η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης διερευνούσε διάφορες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της επαναφοράς του Altman στην προηγούμενη θέση του ή ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου.

Δεν ήταν ακόμη σαφές εάν ο Altman θα εντασσόταν στη Microsoft, η οποία προσφέρθηκε επίσης να προσλάβει όσους υπαλλήλους της OpenAI αποχωρήσουν, με τους ίδιους μισθούς.

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, δήλωσε ότι «έχει δεσμευτεί με την OpenAI και τον Sam, ανεξάρτητα από τη μορφή του σχήματος». «Προφανώς αυτό εξαρτάται από το εάν οι άνθρωποι της OpenAI θα μείνουν εκεί ή θα έρθουν στη Microsoft, επομένως είμαι ανοιχτός και στις δύο επιλογές», είπε στο CNBC.

Ο Emmett Shear, ο πρώην επικεφαλής του Twitch, ο οποίος έχει οριστεί ως νέος προσωρινός επικεφαλής της OpenAI, φέρεται να συμμετείχε επίσης στις διαπραγματεύσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να απομακρύνει τον Altman, κάτι που οδήγησε στην παραίτηση του Brockman, βυθίζοντας την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης στο χάος.

Η απόφαση πάρθηκε από τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου -τους Adam D’Angelo, Tasha McCauley και Helen Toner- καθώς και τον τρίτο συνιδρυτή και επικεφαλής επιστήμονα της εταιρείας Ilya Sutskever.

Έκτοτε, ο Sutskever ζήτησε συγγνώμη με ανάρτησή του στο X και υπέγραψε την επιστολή που καλεί το διοικητικό συμβούλιο να αλλάξει γνώμη. Οι 743 από τους 770 υπαλλήλους της OpenAI υπέγραψαν την επιστολή που ζητά από το διοικητικό συμβούλιο να παραιτηθεί, απειλώντας με αποχώρηση εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ