Ο Ρούπερτ Μέρντοχ παραιτείται από πρόεδρος της Fox και της News Corp

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ παραιτείται από πρόεδρος της Fox και της News Corp

Ο 92χρονος μεγιστάνας των Μέσων Ενημέρωσης, ο οποίος μπήκε στον χώρο των εφημερίδων τη δεκαετία του 1950, έγινε σημαντικό στέλεχος του Χόλιγουντ το 1985, όταν αγόρασε την Twentieth Century Fox

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα παραιτηθεί από πρόεδρος της Fox Corporation και της News Corp.

Σε ολόκληρη την επαγγελματική μου ζωή, ασχολούμαι καθημερινά με τις ειδήσεις και τις ιδέες και αυτό δεν θα αλλάξει“, έγραψε σε σημείωμα προς τους εργαζόμενους. “Όμως είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να αναλάβω διαφορετικούς ρόλους, γνωρίζοντας ότι έχουμε πραγματικά ταλαντούχες ομάδες“.

Ο γιος του, Λόκλαν Μέρντοχ, θα γίνει ο μοναδικός πρόεδρος και των δύο εταιρειών. Ο Ρούπερτ Μέρντοχ χαρακτήρισε τον γιο του “παθιασμένο ηγέτη με αρχές“.

Ο 92χρονος μεγιστάνας των Μέσων Ενημέρωσης, ο οποίος μπήκε στον χώρο των εφημερίδων τη δεκαετία του 1950, έγινε σημαντικό στέλεχος του Χόλιγουντ το 1985, όταν αγόρασε την Twentieth Century Fox από τον Μάρβιν Ντέιβις έναντι 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 1986, ο Μέρντοχ μπήκε στον τηλεοπτικό τομέα αφού αγόρασε αρκετούς αμερικανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και δημιούργησε τη Fox Broadcasting.

Το Fox News ξεκίνησε το 1996 ως ανταγωνιστής του CNN. Τελικά έγινε το νούμερο ένα καλωδιακό ειδησεογραφικό κανάλι στην Αμερική και προπύργιο των ρεπουμπλικανικών θέσεων συζήτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ