Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Elon Musk να φτιάξει εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία

Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Elon Musk να φτιάξει εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία

Ο Ερντογάν ζητά από τον ιδιοκτήτη της Tesla να κάνει "all in" επενδύσεων στην Τουρκία

Την Κυριακή 17/9/2023, ο ιδιοκτήτης της Tesla (και του Twitter) Elon Musk, ήταν καλεσμένος του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Turkish House, έναν ουρανοξύστη κοντά στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, και σύμφωνα με το Reuters, ο Ερντογάν ζήτησε από τον Elon, να κατασκευάσει Gigafactory στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας ανέφερε ότι πολλοί Τούρκοι προμηθευτές συνεργάζονται ήδη με την Tesla και ότι η Τουρκία οφείλει να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς υποψήφιους για το επόμενο εργοστάσιό της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Ταγίπ συνέχισε λέγοντας ότι η χώρα του είναι ανοιχτή σε συνεργασία και για την τεχνητή νοημοσύνη και την Starlink, την επιχείρηση δορυφορικού διαδικτύου της SpaceX του Μασκ, λέγοντας στον ισχυρό άνδρα πως υπάρχει τεράστιο έδαφος για επενδύσεις.

Η Tesla διαθέτει σήμερα έξι εργοστάσια και κατασκευάζει ένα έβδομο στο Μεξικό, στη βόρεια πολιτεία Nuevo Leon, με τον Elon να δηλώνει ότι η Tesla θα επιλέξει πιθανότατα μια τοποθεσία για ένα νέο εργοστάσιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι μετοχές της Tesla έχουν αυξηθεί κατά 123% μέχρι στιγμής φέτος και η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι παρήγαγε το 5 εκατομμυριοστό αυτοκίνητό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ