Σχεδόν 600.000 δολάρια έπιασε η σπασμένη κιθάρα του Kurt Cobain

Σχεδόν 600.000 δολάρια έπιασε η σπασμένη κιθάρα του Kurt Cobain


Διαθέτει τις υπογραφές των τριών μελών των Nirvana - Cobain, Krist Novoselic και Dave Grohl

 

 

Η θρυμματισμένη κιθάρα Fender Stratocaster του Kurt Cobain πουλήθηκε σε δημοπρασία για 595.900 δολάρια, πάνω από 10 φορές την αρχική εκτίμηση.

Η εμβληματική αριστερόχειρη ηλεκτρική κιθάρα του frontman των Nirvana καταστράφηκε ενώ οι πρωτοπόροι του grunge έφτιαχναν το άλμπουμ τους Nevermind στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Επανασυναρμολογημένη αλλά άπαιχτη, αναμενόταν να πουληθεί μεταξύ 60.000 και 80.000 δολαρίων στη δημοπρασία του Julien στο Hard Rock Cafe στη Νέα Υόρκη το Σαββατοκύριακο.

Διαθέτει τις υπογραφές των τριών μελών των Nirvana - Cobain, Krist Novoselic και Dave Grohl - μαζί με μια επιγραφή του Cobain που απευθύνεται στον αείμνηστο τραγουδιστή των Screaming Trees, Mark Lanegan. Σύμφωνα με την Julien’s Auctions, ο Cobain έδωσε την κιθάρα στον Lanegan κατά τη διάρκεια της περιοδείας Nevermind των Nirvana το 1992.

Ο Cobain, ο οποίος αυτοκτόνησε το 1994 σε ηλικία 27 ετών, ήταν γνωστός για τις φρενήρεις ερμηνείες του και συνέτριψε αρκετούς Stratocasters κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Το χειρόγραφο set list των Nirvana από το ντεμπούτο "Smells Like Teen Spirit" του συγκροτήματος το 1991 πωλήθηκε επίσης στην ίδια δημοπρασία το Σάββατο για 50.800 $, δώδεκα φορές πάνω από την αρχική εκτίμηση.

Η κιθάρα που έπαιξε ο Cobain κατά τη διάρκεια μιας θρυλικής ζωντανής ακουστικής συναυλίας στο MTV Unplugged το 1993, μόλις πέντε μήνες πριν από το θάνατό του, πουλήθηκε πριν από δύο χρόνια για 6 εκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης δημοπρασίας του Julien, πουλήθηκαν πολλά μουσικά αναμνηστικά, συμπεριλαμβανομένων κιθάρων που έπαιξαν οι Bono και Eddie Van Halen και το σακάκι του Michael Jackson "Dangerous" World Tour.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ