Η κυβέρνηση του Λιχτενστάιν σχεδιάζει αποδοχή Bitcoin για πληρωμές

Η κυβέρνηση του Λιχτενστάιν σχεδιάζει αποδοχή Bitcoin για πληρωμές

Η κυβέρνηση του Λιχτενστάιν σχεδιάζει να αρχίσει να αποδέχεται Bitcoin ως μορφή πληρωμής για κρατικές υπηρεσίες, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός του πριγκιπάτου, Daniel Risch, στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η πρόταση αναφέρει ότι κάθε πληρωμή σε κρυπτονόμισμα θα μετατρέπεται αμέσως σε ελβετικά φράγκα, προκειμένου να αποτρέπεται ο κίνδυνος από τη μεταβλητότητα της ισοτιμίας, πάντα σύμφωνα με τον Risch. Το ελβετικό φράγκο είναι το βασικό νόμισμα στο πριγκιπάτο, ενώ στο Bitcoin δεν πρόκειται να χορηγηθεί ανάλογο επίσημο καθεστώς.

Ο Risch - που εκτός από πρωθυπουργός, είναι και υπουργός Οικονομικών - άφησε ακόμη ανοικτό το ενδεχόμενο να επενδυθούν κρατικά διαθέσιμα σε περιουσιακά στοιχεία crypto.

Κάθε χρόνο, η ελεύθερη από χρέη μικρή ευρωπαϊκή χώρα αποταμιεύει τρεις φορές τον ετήσιο προϋπολογισμό της των 900 εκατ. ελβετικών φράγκων (1 δισ. δολ.), επενδύοντάς τα σε χρεόγραφα, σημειώνει η Handelsblatt.

"Κρυπτο-περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin είναι ακόμη υπερβολικά επικίνδυνα", ξεκαθάρισε ο Risch. "Αυτή η εκτίμηση ωστόσο θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ