«Απόβαση» της Deutsche Bank στο City - Εξαγοράζει τη Numis Corp έναντι 511 εκατ. δολαρίων

«Απόβαση» της Deutsche Bank στο City - Εξαγοράζει τη Numis Corp έναντι 511 εκατ. δολαρίων

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μεγαλύτερη αγορά επενδυτικής τραπεζικής στην Ευρώπη

Την εξαγορά της Numis Corp έναντι 511 εκατ. δολαρίων, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Deutsche Bank, σύμφωνα με το Reuters.

Η Numis είναι μια χρηματιστηριακή εταιρεία με έδρα το Λονδίνο και θα βοηθήσει τη γερμανική τράπεζα να εμβαθύνει τους δεσμούς της με τον κλάδο των εταιρικών πελατών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στη Βρετανία

Η προσφορά των 350 πενών ανά μετοχή αντιπροσωπεύει το 72% στο κλείσιμο της μετοχής Numis την Πέμπτη.

«Η συναλλαγή θα επιτρέψει στην Deutsche Bank να επιταχύνει τη στρατηγική της Global Hausbank ξεκλειδώνοντας μια πολύ βαθύτερη δέσμευση με το τμήμα εταιρικών πελατών στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε η τράπεζα σε δήλωση της.

Ως μέρος της στρατηγικής της για την Global Hausbank, η Deutsche Bank ως ηγετική τράπεζα στη Γερμανία με ισχυρές ευρωπαϊκές ρίζες, στοχεύει να γίνει μια «παγκόσμια τοπική τράπεζα».

Η Deutsche Bank ανέφερε ότι θα συνδυάσει την υπάρχουσα επιχειρηματική της χρηματοδότηση στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία με τη Numis και σκοπεύει να δημιουργήσει co-brand με τη Numis για τις σχετικές δραστηριότητες στο Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μεγαλύτερη αγορά επενδυτικής τραπεζικής στην Ευρώπη και η Numis αποτελεί ένα κορυφαίο franchise στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κέρδη για 11ο συνεχόμενο τρίμηνο

Εν τω μεταξύ, καθαρά κέρδη ύψους 1,158 δισ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε την Πέμπτη η Deutsche Bank, ένα τρίμηνο που σημαδεύτηκε από τις διεθνείς αναταράξεις στην τραπεζική αγορά.

Το μέρισμα στους μετόχους ήταν σημαντικά υψηλότερο από την πρόβλεψη των οικονομολόγων οι οποίοι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Reuters και το τοποθετούσαν στα 864,54 δισ. ευρώ, και πάνω από τα 1,06 δισεκατομμύρια ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2022.

Πρόκειται για το 11ο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών για τη γερμανική τράπεζα, μετά την ολοκλήρωση ενός διευρυμένου σχεδίου αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε το 2019 με στόχο τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της κερδοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ