To Netflix έχασε 1 εκατ. χρήστες στην Ισπανία μετά την επιπλέον χρέωση στους δανεικούς κωδικούς

To Netflix έχασε 1 εκατ. χρήστες στην Ισπανία μετά την επιπλέον χρέωση στους δανεικούς κωδικούς

Τουλάχιστον 1 εκατομμύριο χρήστες του Netflix στην Ισπανία τράπηκαν σε φυγή το πρώτο τρίμηνο του έτους ως αποτέλεσμα των αυστηρότερων κανόνων που επιβλήθηκαν για τους «δανεικούς» κωδικούς.

Ειδικότερα, στις αρχές Φεβρουαρίου, το Netflix επέβαλε επιπλέον χρέωση 5,99 ευρώ για όσους χρήστες μοιράζονταν τα στοιχεία του λογαριασμού τους με άτομα που μένουν σε άλλο σπίτι. Επίσης, τέθηκαν σε ισχύ ορισμένα μέτρα, ώστε να εντοπίζονται οι παραβάτες. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Kantar, μετά από τα νέα μέτρα καταγράφηκε μείωση των χρηστών κατά τουλάχιστον 1 εκατομμύριο, εκ των οποίων τα δύο τρίτα χρησιμοποιούσαν τον κωδικό κάποιου άλλου.

Ο Dominic Sunnebo υψηλόβαθμο στέλεχος της Kantar σχολίασε στο Bloomberg πως η απώλεια 1 εκατομμυρίου χρηστών, ακόμη και εάν η πλειονότητα αυτών δεν πλήρωνε, θα αποτελέσει πλήγμα για το Netflix, επηρεάζοντας το λεγόμενο «word of mouth», δηλαδή τις προτάσεις για σειρές και ταινίες που δίνει ο ένας χρήστης στον άλλο.

Οι ακυρώσεις συνδρομών το πρώτο τρίμηνο στην Ισπανία τριπλασιάστηκαν σε σχέση με τους αμέσως προηγούμενους τρεις μήνες. Επίσης, από τους εναπομείναντες συνδρομητές του Netflix στην Ισπανία, ένας στους δέκα δηλώνει ότι σχεδιάζει να φύγει από την πλατφόρμα μέσα στο δεύτερο τρίμηνο.

Πώς ευνοείται η Netflix

Σημειώνεται πως αντίστοιχο μέτρο έχει ήδη εφαρμοστεί σε Πορτογαλία, Καναδά και Νέα Ζηλανδία, μετά την πρώτη εφαρμογή σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

«Βλέπουμε ακυρωτική αντίδραση (cancel) σε κάθε αγορά, όταν ανακοινώνουμε τα νέα», δήλωσε η Netflix πρόσφατα, προβλέποντας ότι η πτώση στους συνδρομητές θα είναι προσωρινή, προτού αυτοί που δεν πλήρωναν αρχίσουν να δημιουργούν δικούς τους λογαριασμούς. «Στον Καναδά, ο οποίος πιστεύουμε ότι είναι βάσιμο μέσο πρόβλεψης για τις ΗΠΑ, η συνδρομητική βάση πληρωμών είναι τώρα μεγαλύτερη σε σχέση με πριν την επιβολή των κανόνων και η ανάπτυξη των εσόδων έχει επιταχυνθεί και τώρα αυξάνεται ταχύτερα σε σχέση με τις ΗΠΑ», δήλωσε το Netflix.

Σημειώνεται ότι παγκοσμίως τουλάχιστον 100 εκατ. άτομα χρησιμοποιούν λογαριασμό, για τον οποίο δεν πληρώνουν, σύμφωνα με το Netflix.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ