Γαλλία: Εισβολή διαδηλωτών στη Louis Vuitton - Να φορολογηθούν οι δισεκατομμυριούχοι»

Γαλλία: Εισβολή διαδηλωτών στη Louis Vuitton - Να φορολογηθούν οι δισεκατομμυριούχοι»

Οι διαδηλωτές που αντιτίθενται στο σχέδιο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 βγήκαν στους δρόμους την Πέμπτη σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη Γαλλία, σε μια τελευταία επίδειξη οργής πριν από την απόφαση για το αν το μέτρο πληροί τα συνταγματικά πρότυπα.

Στο Παρίσι, καθώς χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν κατά μήκος της καθορισμένης διαδρομής διαμαρτυρίας κι ορισμένοι διαδηλωτές που κρατούσαν αναμμένες φωτοβολίδες κατευθύνθηκαν για το Συνταγματικό Συμβούλιο , το οποίο θα αποφασίσει την Παρασκευή αν θα ακυρώσει οποιοδήποτε ή όλα τα μέρη του σχετικού νόμου. Ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μεγάλο αριθμό αστυνομικών που είχαν αναπτυχθεί έξω από το κτίριο, όπου ώρες πριν από την έναρξη της πορείας άλλοι διαδηλωτές είχαν πετάξει σακούλες με σκουπίδια.

Επίσης, πριν από την κύρια πορεία, περισσότεροι από 100 σιδηροδρομικοί διαδήλωσαν σε δρόμο του Παρισιού με μπουτίκ πολυτελείας, εισβάλλοντας στα γραφεία του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH και πηγαίνοντας στον πρώτο όροφο πριν βγουν.

Νωρίς στην κύρια διαμαρτυρία στο Παρίσι, οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν για να εμποδίσουν βανδάλους να καταστρέψουν ένα κατάστημα, ενώ 15 άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με την αστυνομία. Όπως και σε προηγούμενες διαδηλώσεις, αρκετές εκατοντάδες “ριζοσπαστικά στοιχεία” είχαν αναμειχθεί μέσα στην πορεία, δήλωσε η αστυνομία.

Χιλιάδες διαδήλωσαν επίσης στην Τουλούζη, τη Μασσαλία και αλλού. Οι εντάσεις αυξήθηκαν στις διαδηλώσεις στη Βρετάνη, κυρίως στη Νάντη και τη Ρεν, όπου κάηκε ένα αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ