Μ. Ζάγκα (Πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής): Πως θα διαμορφωθούν οι τιμές της βενζίνης το Πάσχα

Μ. Ζάγκα (Πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής): Πως θα διαμορφωθούν οι τιμές της βενζίνης το Πάσχα

Μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2023 θα ισχύει το πλαφόν

Έχουμε το περίεργο φαινόμενο, τώρα να κατεβαίνει η τιμή του πετρελαίου κίνησης, χωρίς εξήγηση, όπως πριν λίγο καιρό που ανέβαινε η τιμή του πετρελαίου και είχε ξεπεράσει την απλή αμόλυβδη, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα.

Ο κλάδος των βενζινοπωλών κινείται με τα τιμολόγια. Έχουμε το πλαφόν εδώ και ενάμιση χρόνο, το οποίο θα είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2023 και δεν ξέρω αν θα συνεχιστεί ακόμα, που σημαίνει δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις τιμές χωρίς τιμολόγιο, εμείς πάμε βάσει των τιμών του διυλιστηρίου, αυτό είναι ξεκάθαρο.

Για να δούμε πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές το Πάσχα θα πάμε βήμα βήμα. Αυτή τη στιγμή στην Αττική η τιμή της αμόλυβδης είναι 1,90 ευρώ το λίτρο κατά μέσο όρο, μπορεί κάποιος να βρει και με 1,85, ή 1,86 ευρώ το λίτρο, μέχρι 1,90 ευρώ το λίτρο.

Η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει πέσει, είναι από 1,57 έως 1,60 ευρώ το λίτρο. Το πετρέλαιο θέρμανσης από 1,10 πήρε και τα 15 λεπτά της επιδότησης που δεν υπάρχει πλέον και πήγε στα 1,25 ευρώ το λίτρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ