Χειμερινές εκπτώσεις 2023: Πότε ξεκινούν - Ποια Κυριακή θα παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα

Χειμερινές εκπτώσεις 2023: Πότε ξεκινούν - Ποια Κυριακή θα παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα

Αντίστροφη μέτρηση για τις φετινές χειμερινές εκπτώσεις - Τι θα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές.

Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και θα έχουν διάρκεια έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα.

Τα καταστήματα επιτρέπεται να μείνουν ανοιχτά κατά την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου (15 Ιανουαρίου), με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 το πρωί ώς τις 6 το απόγευμα, όπως διευκρινίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Κατά τη διενέργεια των χειμερινών εκπτώσεων, διευκρινίζεται, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Η ανακοίνωση για τις χειμερινές εκπτώσεις

«Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερο από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης («από τόσο τοις εκατό έως τόσο τοις εκατό%»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη, με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» καταλήγει ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ