Άδ. Γεωργιάδης για ΔΙΜΕΑ: Έχει βάλει τα μεγαλύτερα πρόστιμα στην ιστορία της

Άδ. Γεωργιάδης για ΔΙΜΕΑ: Έχει βάλει τα μεγαλύτερα πρόστιμα στην ιστορία της

Τι ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στην αγορά.

Η ΔΙΜΕΑ έχει βάλει τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν μπει ποτέ στη ιστορία της, κυμαίνονται από 150.000 έως 600.000 και 700.000 ευρώ. Άρα, η υπηρεσία πηγαίνει κυρίως προς τους "μεγάλους" και δευτερευόντως προς τους "μικρούς", σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε τηλεφωνική παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στους ελέγχους που πραγματοποιούνται στην αγορά για φαινόμενα αισχροκέρδειας, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

«Η υπηρεσία της ΔΙΜΕΑ την οποία έχουμε συστήσει στο υπουργείο Ανάπτυξης κάνει ασταμάτητους ελέγχους και έχει βάλει τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν μπει ποτέ στη ιστορία της. Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σε μεγάλες χονδρεμπορικές αλυσίδες και σε μεγάλες αποθήκες κυμαίνονται από 150.000 έως 600.000 και 700.000. 'Αρα, η υπηρεσία μας πηγαίνει κυρίως προς τους "μεγάλους" και δευτερευόντως προς τους "μικρούς"».

Ως προς την αύξηση της τιμής του ψωμιού όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η πρώτη ύλη, δηλαδή το σιτάρι έχει υπέρ-τετραπλασιαστεί παγκοσμίως. Το στάρι δεν είναι εγχώριο παραγόμενο προϊόν, παρά σε μικρή ποσότητα. Η μεγαλύτερη ποσότητα είναι εισαγόμενη».

«Ο φούρνος είναι μία ενεργοβόρος επιχείρηση και άρα, η επιδότηση στο ρεύμα θα φτάσει και στο φούρνο».

«Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είναι δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις από την πρώτη μέρα της πανδημίας και από την πρώτη μέρα του πολέμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ