Πρόγραμμα απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της επιδότησης

Πρόγραμμα απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της επιδότησης

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιδιώκει να βοηθήσει τα νοικοκυριά να μειώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος.

Οι επιδοτήσεις προβλέπεται να χορηγηθούν με κριτήρια ιεράρχησης, κλιμακούμενη επιδότηση, ενώ είναι πιθανόν να τεθούν και εισοδηματικά κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων.

Το πρόγραμμα αφορά σε νοικοκυριά, ενώ θα υπάρξει και ειδικό πρόγραμμα για τους επαγγελματίες.

Δικαιούχοι του προγράμματος προβλέπεται να είναι όλοι οι Έλληνες αλλά με κριτήρια προτεραιοποίησης ανάλογα με την οικονομική κατάστασή τους.

Παράλληλα το πρόγραμμα θα συνδεθεί με την απόσυρση παλαιών συσκευών. Μέσω του προγράμματος θα μπορούν να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν με επιδότηση, συσκευές όπως κλιματιστικά, ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια ρούχων και πιάτων.

Πρόκειται για τις πιο ενεργοβόρες συσκευές που χρησιμοποιούν τα νοικοκυριά, η αντικατάσταση των οποίων με σύγχρονες και ενεργειακά αποδοτικές συσκευές αναμένεται να έχει πραγματικό αντίκτυπο στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και κατ᾽ επέκταση στο λογαριασμό ρεύματος των νοικοκυριών.

Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2022, και η επιδότηση θα φτάνει μέχρι και το 50%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ