ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υπολογίστε πόση επιδότηση δικαιούστε για τον λογαριασμό του ρεύματος

Περισσότεροι φέτος οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου - Δείτε αν είστε ένας από αυτούς - Ποιοι δικαιούνται επιδότησης ακόμη και άνω των 100 ευρώ ανά τετράμηνο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υπολογίστε πόση επιδότηση δικαιούστε για τον λογαριασμό του ρεύματος

Δύο αλλαγές που αφορούν άμεσα τους καταναλωτές καθώς συνδέονται με το τι τελικώς θα πληρώσουν για το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι προ των πυλών: Η πρώτη έχει να κάνει με την διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου (σ.σ το οποίο δικαιούνται όλοι και όχι μόνο οι πελάτες της ΔΕΗ). Όχι επειδή διευρύνθηκαν τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά επειδή φέτος εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες δηλώνουν χαμηλότερα εισοδήματα. Η δεύτερη είναι η εξαγγελία της κρατικής επιδότησης: 3 λεπτά ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις έως 300 κιλοβατώρες ανά μήνα ή 1200 ανά τετράμηνο. Πώς όμως συνδυάζονται αυτές οι δύο αλλαγές; Τι δικαιούται ο καθένας; Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από την σύνθεση του νοικοκυριού, από το οικογενειακό εισόδημα και από την κατανάλωση ενέργειας. 

Το εργαλείο που ακολουθεί λαμβάνει υπόψη του και τις τρεις αυτές παραμέτρους και σας βγάζει το τελικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς οι μεγάλες ανατιμήσεις στο ρεύμα είναι ήδη εδώ οπότε η επιδότηση θα φανεί κάτι παραπάνω από χρήσιμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ