Αυστηρό lockdown για μια εβδομάδα -Click away ξανά από τις 11 Ιανουαρίου

Με στόχο να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου

Αυστηρό lockdown για μια εβδομάδα -Click away ξανά από τις 11 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κου Στέλιου Πέτσα, παρατείνεται το αυστηρό απαγορευτικό μέχρι και την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου  2021 και ώρα 6 το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, από αύριο 3.1.2021 και ώρα 06:00 μέχρι 11.1.2021 και ώρα 06:00, αναστέλλεται η λειτουργία και υπηρεσιών που είχε σταδιακά επιτραπεί πριν τα Χριστούγεννα. Σταματάει η παράδοση εκτός στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ, και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων, από 21:00 έως 05:00 με μόνη εξαίρεση τους εργαζομένους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές και δε θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τα μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες όσον αφορά στο επιδημιολογικό φορτίο και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία από τις 11 Ιανουαρίου. Η επαναλειτουργία θα αφορά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης ενώ οι λεπτομέρειες θα αποφασιστούν την Δευτέρα.

Το click away θα επιτραπεί και πάλι από τις 11 Ιανουαρίου ενώ από την μεθεπόμενη Δευτέρα θα επιτραπεί και η επαναλειτουργία κομμωτηρίων, καταστημάτων περιποίησης νυχιών και βιβλιοπωλείων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές:

1ον. Η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου 2021 είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για προληπτικούς λόγους. Στόχος να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων.

2ον. Στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες μας, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

3ον. Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ