Καταρρέει το πετρέλαιο διεθνώς, αλλά δυστυχώς η τιμή της βενζίνης δεν θα μειωθεί λόγω φόρων!!!

Καταρρέει το πετρέλαιο διεθνώς, αλλά δυστυχώς η τιμή της βενζίνης δεν θα μειωθεί λόγω φόρων!!!

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το fpress.gr, επισκέφθηκε δύο από τα ποιο φθηνά πρατήρια της Αττικής, όπου η τιμή της αμόλυβδης κινείται στα όρια των 1,30 ευρώ το λίτρο

Η τιμή του πετρελαίου διεθνώς (futures) κατέρρευσε κάτω από το μηδέν χθες στη Νέα Υόρκη, κλείνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία με αρνητικές τιμές καθώς ελέω της οικονομικής αναταραχής που έχει προκαλέσει η παγκόσμια κρίση του κορονοϊού.

Ειδικότερα, το αργό παραδόσεως Μαΐου υποχώρησε 55,90 δολ. ή 306% κλείνοντας τις συναλλαγές στο -37,63 δολ. το βαρέλι.

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο με συμβόλαιο να διαπραγματεύεται με αρνητικές τιμές. Το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό είχε σημειωθεί στις 31 Μαρτίου του 1986 στα 10,42 δολ. Την ίδια ώρα, το Brent Ιουνίου, το σημείο αναφοράς σε διεθνές επίπεδο, έχασε 8,9% στα 25,57 δολ. το βαρέλι.

Δυστυχώς όμως για τους έλληνες καταναλωτές -και όχι μόνο-, η κατρακύλα των τιμών διεθνώς δεν αποτυπώνεται σε καμία περίπτωση στην τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια υγρών καυσίμων, παρά την κατά 20% περίπου υποχώρηση που έχουν καταγράψει τον τελευταίο μήνα.

Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Οι ΦΟΡΟΙ!!!!

Αν δεν υπήρχαν, η τιμή της βενζίνης θα έφθανε στο ντεπόζιτο μας στα 40 λεπτά το λίτρο, από τα οποία τα 21 λεπτά περίπου είναι η τιμή της βενζίνης στο διυλιστήριο και 18 λεπτά το κέρδος των, εμπόρων, των πρατηριούχων.και των μεταφορέων.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το fpress.gr, επισκέφθηκε δύο από τα πιο φθηνά πρατήρια της Αττικής, όπου η τιμή της αμόλυβδης κινείται στα όρια των 1,30 ευρώ το λίτρο.

Όμως οι φόροι, τα τέλη και οι λοιπές επιβαρύνσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε 0,9713 € ανά λίτρο, οδηγούν την τιμή, ακόμη και τώρα που καταρρέουν διεθνώς οι τιμές του πετρελαίου, στα επίπεδα των 1,30 ευρώ περίπου.

Πώς διαμορφώνεται η τιμή

Η τιμή διυλιστηρίου της απλής αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων για την Πέμπτη 09/04/2020 διαμορφώθηκε στα 0,2135 € ανά λίτρο.

Η μέση τιμή λιανικής της απλής αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων διαμορφώθηκε στα 1,364 € ανά λίτρο.

Σε σχέση με την τιμή της προηγούμενης εβδομάδας σημειώθηκε μείωση κατά 0,025 ευρώ ανά λίτρο (2,5 λεπτά). Το εκτιμώμενο περιθώριο των πρατηριούχων και των εταιρειών εμπορίας υπολογίζεται κατά μέσο όρο στα 0,1791 ανά λίτρο (17,91 λεπτά).

Η τελική τιμή λιανικής διαμορφώνεται από την τιμή διυλιστηρίου κατά 15,66 %, από τους φόρους (σταθερούς και μεταβλητούς) κατά 71,21%, και από τα εκτιμώμενα περιθώρια των εταιρειών εμπορίας, των μεταφορέων υγρών καυσίμων και των πρατηρίων κατά 13,13%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ