Και νέοι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ - Κούρεμα και στα φοιτητικά ενοίκια

Νέα μέτρα ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών

Και νέοι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ - Κούρεμα και στα φοιτητικά ενοίκια

Δύο ακόμη ευνοϊκά μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Το επίδομα των 800 ευρώ θα μπορούν να διεκδικήσουν και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με έως και 20 άτομα προσωπικό (από πέντε που ήταν μέχρι τώρα το όριο) ενώ επεκτείνεται το κούρεμα ενοικίων κατά 40% και στις φοιτητικές κατοικίες.. 

Οι δύο παρεμβάσεις της κυβέρνησης είναι οι εξής:

Η πρώτη, αφορά τη ρύθμιση που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, με την οποία θεσπίζεται μείωση 40% για τα ενοίκια φοιτητών που σπουδάζουν σε πόλεις και περιοχές μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φοιτητές να θεωρούνται εξαρτώμενα τέκνα εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας ή που εργάζονται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί και έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους.

Το μέτρο κρίθηκε επιβεβλημένο, προκειμένου να στηριχθούν οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση εξετάζει τη θέσπιση ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, στους οποίους καταβάλλεται μόνο το 60% του μισθώματος, με βάση τα μέτρα που υλοποιεί.

Η δεύτερη παρέμβαση αφορά ρύθμιση, με την οποία επεκτείνεται το μέτρο της χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και σε επιχειρήσεις με τη μορφή Ο.Ε, Ε.Ε, Ε.Π.Ε. και I.K.E., οι οποίες δεν απασχολούν ή απασχολούν μέχρι και είκοσι (20) εργαζομένους, έναντι πέντε (5) που προβλέπεται σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ