ΕΟΦ: Ανακαλεί ZANTAC και RANITIDINE

ΕΟΦ: Ανακαλεί ZANTAC και RANITIDINE

Με πρωτοβουλία της φαρμακευτικής εταιρείας που το διακινεί, κατόπιν της αναστολής του πιστοποιητικού καταλληλότητας του παραγωγού

Στην προληπτική ανάκληση όλων των παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων ZANTAC EF.TAB 150MG/TAB, ZANTAC F.C.TAB 150MG/TAB και ZANTAC INJ.SOL 50MG/2ML AMP προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), με πρωτοβουλία της φαρμακευτικής εταιρείας που το διακινεί, κατόπιν της αναστολής του πιστοποιητικού καταλληλότητας του παραγωγού Saraca Laboratories Limited για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη. Η εταιρεία αποσύρει το σύνολο των προϊόντων ZANTAC, ακόμη και στην περίπτωση παρτίδων από άλλον παραγωγό δραστικής ουσίας (Dr. Reddy’s Limited ).

Στο μεταξύ, ο ΕΟΦ προχωρά στην άμεση προληπτική ανάκληση όλων των παρτίδων και του φαρμακευτικού προϊόντος RANITIDINE/MYLAN F.C.TAB 150MG/TAB, επίσης με πρωτοβουλία της φαρμακευτικής εταιρείας που το διακινεί, κατόπιν της αναστολής του πιστοποιητικού καταλληλότητας του παραγωγού Saraca Laboratories Limited για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ