Χάρτης: Πόσο ακριβά πληρώνουμε τα mobile data στην Ελλάδα

Τα πιο ακριβά δεδομένα στην κινητή πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες στην Ευρώπη ενώ η χώρα μας είναι και μια από τις πιο ακριβές στον κόσμο σε όλο τον πλανήτη

Χάρτης: Πόσο ακριβά πληρώνουμε τα mobile data στην Ελλάδα

Το Πάσχα είναι μία κλασική περίοδος όπου η χρήση data από το κινητό χτυπάει κόκκινο. Ευχές σε φίλους στα κοινωνικά δίκτυα, video με τον οβελία και το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών και netflix στο κινητό ή στο tablet για να περάσει η ώρα. 

Δεν είναι όμως η χρήση που χτυπάει κόκκινο. Όπως φαίνεται και από τους σχετικούς χάρτες του How Much στο κόκκινο βρίσκεται στην Ελλάδα και η τιμή των δεδομένων κινητής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του cable.co.uk που προέρχονται από 230 χώρες και περιοχές του πλανήτη η Ελλάδα έχει τα πλέον ακριβά δεδομένα κινητής στην Ευρώπη και από τα πλέον ακριβά στον κόσμο. Συγκεκριμένα το 1GB mobile internet στοιχίζει στην χώρα μας 32,71 δολάρια με την δεύτερη πιο ακριβή χώρα (Κύπρος, 20,25 δολάρια) να είναι σχεδόν 40% φθηνότερη.

Η πλέον φθηνή χώρα στον συγκεκριμένο τομέα είναι η Ουκρανία όπου το 1GB στοιχίζει μόλις 0,51 δολάρια. Ιδιαίτερα χαμηλές είναι οι τιμές και στην Πολωνία (1,32 δολ.), τη Φινλανδία (1,16 δολ.) και την Ιταλία (1,73 δολ.). Όπως φαίνεται και από τον χάρτη η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών στην Γηραιά ήπειρο κινείται μεταξύ 1-10 δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ